VITAMÍNOVÉ DOPLŇKY Z ESHOPU BIOME.CZ

Podzim a sychravé počasí nám už zcela jistě klepe na dveře, ačkoliv řekla bych, že tento týden si je už rovnou otevřel. Nevím jak vy, ale já často s příchodem podzimu nebo různými změnami počasí chytám vše, co kolem mě prolétne. Ať je to je rýma, kašel nebo jednodenní viróza. Z velké části za to může i má imunita, která je trošku děravá. Proto velmi často sahám po různých vitamínových doplňcích. 

Vitamínové doplňky je dlouhodobě hodně diskutované téma. Najdou se tací, kteří na ně nedají dopustit, ale i takový, kteří je rovnou odsuzují. Já chápu obě strany a nikomu nic nevyvracím. Podle mě jsou vitamínové doplňky fajn, když se berou s rozumem, nepatláte páté přes deváté a vsadíte raději na kvalitní značku a pohlídáte si především složení, protože občas se člověk nestačí divit, co takový vitamín vlastně může obsahovat.

Vitamínové doplňky, které bych vám dnes ráda představila jsou americké značky Nutrigen Laboratories a u nás, ale také na Slovensku je nabízí eshop Biome.cz V eshopu naleznete také produkty pro růst vlasů, pro podporu hubnutí, protivráskové a další.

Snažím se jíst zdravě a mít vyvážený jídelníček a vitamíny jako doplněk strany. Užívám od každého jednu tabletu denně a s vyváženou stravou si myslím, že je to tak dostačující. A zapravdu mi dá i mé tělo, protože trávení mám na jedničku, rýma se dostavila maximálně u krájení cibule a nemocná jsem zatím také nebyla. Celkově se cítím více v pohodě, vidím zlepšení u očí, nejsem tolik unavená a snažím se i vyhýbat stresu. 


Vitamíny beru skoro dva měsíce. 


SPIRULINA - Balení obsahuje 60 tablet - cena 387 Kč

Mezi jeho hlavní účinky patří: 
- zlepšení trávícího traktu
- zefektňení detoxikace těla
- posila imunitního systému
- podpora kardiovaskulární funkce a zdravého cholesterolu
- zajištění antioxidantní ochrany proti nemocem

Důvodem proč jsem zařadila tento vitamín, byl právě pro podporu trávení a posila metabolismu pro lepší vstřebávání dalších živin. Dalším důvodem bylo i to, že pokud jste převážně na rostlinné stravě je nutné doplnit vitamíny. Především B-12, což je základní živina pro zdravé nervy a tkáně a toho má rostlinná strava nedostatek. Sprirulina je tvořena ze 70 % bílkovinami, jedná se o lehce stravitelné bílkoviny. Vhodným doplňkem je i pro ty, kteří jí málo zeleniny, protože obsahuje vysoké procento Beta-karotenu, který napomáhá zesílit obranyschopnost organismu.

KOKOSOVÝ OLEJ - Balení obsahuje 60 tablet - cena  405 Kč

Kokosový olej je zdroj esenciálních mastných kyselin, které poskytují rychle využitelný zdroj energie, podporuje zdraví srdce a mozku a má velký vliv na hezký vzhled pokožky, vlasů i nehtů. 

Kokosový olej obsahuje kyselinu laurovou a monoglyceridy, které jsou obsažené i v mateřském mléku. A jak všichni víme, tak mateřské mléko je pro naše miminka tím nejlepším. A kokosový olej po vzoru mateřského mléka pomáhá zase dospělým.

Dříve o něm panovaly zvěsti, že se jedná o tuk nezdravý, ale to není pravda. Spíše bych řekla, že je jedním z nejdravějších. Je to snadno využitelný zdroj energie s kterým si tělo hravě poradí, rychle ho spálí a tukové zásoby se ani nenamlsají. A to byl i důvod, proč ho užívám před cvičením, jako malý "nakopávač". Kde jsem si, ale jeho všimla, byly moje nehty. Vždy se mi hodně lámaly a po porodu to bylo ještě horší. Ale teď jsou pevné, nemusím je hned stříhat a můžu si je nechat trochu povyrůst.

ACAI BERRY - Balení obsahuje 60 tablet - cena 552 Kč

Výhody užívání Acai Berry:
- pomáhá při hubnutí a urychlovat metabolismus
- pomáhá urychlovat oxidaci tuků
- pomáhá snižovat únavu a zvyšovat energii
- chrání tělo před vlivem volných radikálů

Ovoce Acai berry je také nazýváno super-potravinou, jelikož obsahuje největší množství antioxidantů, dále také vitamínů a zdravých mastných kyselin. Díky antioxidantům se člověk cítí mladší, plný energie a také mohou způsobit ústup zdravotních problémů v mnoha směrech. Čeho jsem si všimla nejvíce, bylo zlepšení zraku. Mám astigmatizmus a velkou odchylku osy v levém oku. Dříve jsem měla problém si bez brýlý přivyknout v šeru, teď je to mnohem lepší, rozkoukám se během chvíle a oči mě ani nepálí ani neslzejí.


Znáte tyhle vitamíny? A jaké používáte vy?


Vaše Hevi

Komentáře

  1. Tuto značku přímo neznám, ale jako kokosový olej, acai berry znám :) Já používám párkrát do roka balení Biosilu, teď jsem znově zkusila ReviHair a celoročně beru B komplex, protože jsem hrozně trpěla na opary a musím říct, že od té doby, co jí poctivě beru, jsem opar ani neměla :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Mě by tak velké tabletky dělali problém je spolknout. :) Ale vitamíny by se měli brát no. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Já beru kombinaci vápník+hořčík+zinek, B-komplex a na podzim v období viróz většinou přidávám céčko. A občas zobu Biotin na vlasy.

    OdpovědětVymazat
  4. Dost mě překvapila vyšší cena těchto doplňků, ale určitě jsou zase kvalitní :) Já si kupuju pravidelně vápník v šumivých tabletách a pak taky beru B1. Na Vánoce dostávám velké balení multivitamínů, rozhodně není špatné brát nějaké pilulky navíc :)

    OdpovědětVymazat
  5. Podobné výživové doplňky vůbec neužívám, ale neodsuzuji za to. U některých zní popis docela dobře. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Tieto vitamíny nepoznám, ale veľmi sa mi páčia, hlavne tie acai.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  7. e-shop vůbec neznám :) já si kupuji vitamíny v lékárnách, v drogériích a občas z aktinu.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. Díky za doporučení dalšího eshopu. Já využívám buď aktin a také hodně přírodní cbd produkty od cibdolu. Tam odtud beru i přírodní kosmetiku. Biome ale také určitě vyzkouším, vypadá to, že tam mají taky skvělé věcičky. :) U toho cibdolu doporučuju přečíst si i jejich blog, kde mají hodně zajímavé rady ohledně konopných olejů a osvěty.

    OdpovědětVymazat
  9. Super tipy, moc děkuji za rady. Já osobně jsem určitě příznivcem vitamínových doplňků a o téhle značce jsem nevěděla a musím říct, že mě to dost zaujalo. Určitě to plánuji vyzkoušet. Momentálně však hledám ještě něco konkrétnějšího na zažívání, se kterým mívám poslední dobou potíže. Byla mi doporučena masticha https://zivotavyziva.cz/masticha/, celkem mě to přesvědčilo, tak ji asi vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den! Já jsem nedávno koupila obrovskou zásobu vitamínů, minerálů a podobných doplňků stravy za úplně skvělé ceny. Sehnala jsem totiž slevové kupóny na různé e-shopy, včetně těch s léky. TAké jsem si koupila Spirullinu v prášku, ale to je takovej hnus, že se to nedá pít.... :D Mé spolubydlící to chutná, takže to pije za mě.

    OdpovědětVymazat
  11. Taky jsem teď trochu nakupoval, ale zde. Chci si dát před zimou auto trochu do pucu. Takže jsem koupil hlavně autokosmetiku a čistící přípravky na vůz. Ale taky se mi tam hodně líbí jejich jedno rádio do auta, takže je dost možné, že si udělám ještě do Vánoc radost a pořídím si něco nového do auta. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)