MOJE VEČERNÍ PÉČE O PLEŤ


Dříve byla moje večerní rutina nepravidelná, neúplná a většinou obsahovala max dva produkty.  Ale zvrat přišel, když jsem měla pauzu od líčení a právě i následné péče, ačkoliv to bylo jen pár měsíců, tak na mé pleti se to velmi podepsalo. A já si řekla stop, takhle to dál nejde a nastavila jsem si pravidla a drylovala se k tomu, abych je dodržovala.



Večerní péči začínám vždy ve sprše nějakým odličovacím produktem, ať je to gel, pěna nebo olej. Důležité pro mě je, aby dělal to co má. Momentálně mi na poličce stojí již několikáté balení čistícího pleťového oleje od Astrid. S kterým jsem nadmíru spokojená a odlíčí jak oči, tak pleť.


Peeling jsem do své skincare zařadila teprve nedávno. Abych byla přesná, nedávno jsem ho zařadila do každodenní péče po odlíčení pleti, protože po peelingu jako takovém jsem dvakrát týdně sáhla. Teď ho používám denně už několik týdnů, a musím říct, že to pro mou pleť má smysl. Pohledově je jemnější, vyhlazenější a trošku vymizely i černé tečky. Takže peeling jednoznačně ano.


Jako další na řadu přijde ještě jednou odlíčení očního okolí a především se zaměřím na zbytky makeupu v řasách, protože i když ve sprše sundám celý obličej, tak v řasách zůstane dost nečistot, ať se to tak na první pohled nezdá. A co se týká tohoto prcka z Avonu je neskutečný, stačí ho malá kapka a zastane vela práce a oční okolí i pěkně hydratuje.


Pro do odlíčení pleti sahám po toniku, kterým nejen pleť dočistím, osvěžím, ale připravím ji na další kroky mé péče. Tohle tonikum od značky Bylineo se ke mně dostalo teprve nedávno, ale rovnou vystřídalo tonikum od Bione Aloe vera, které mi až tak nesedlo jelikož jsem z něj cítila výrazně alcohol. Naopak Bylineo příjemně voní po bylinkách a pleť nejen vyčistí, ale na dotek je měkká a suchá zároveň. Tím myslím, bez nehezkého filmu, který některé tonika umí vytvořit.


Osvěžení není nikdy dost. Proto mi u zrcadla stojí i květová voda, kterou se vždy po toniku přestříknu. Teď nedám dopustit na bio květovou vodu Heřmánek od značky Nobilis Tilia, která mé pleti a především unaveným, podrážděným očí od brýlí dodá neskutečnou úlevu a příjemná vůně ji napoví, že přichází čas klidu a odpočinku.


A posledním krokem je sérum, kterým já momentálně nahrazuji noční krém,  protože je pro mou pleť mnohem lepší použít nějaké sérum než právě klasický krém. Během noci se jí tak dostane vše co potřebuje a ráno není mastná, ale krásně svěží, hydratovaná a vypadá spokojeně.


Produkty samotné se mi mění, podle toho co mi přijde k recenzi nebo chci vyzkoušet. Ale ta osnova šesti kroků je vždy stejná a snažím se jí držet, protože mé pleti vyhovuje. 



***
Kolik kroků potřebuje vaše pleť než se uloží ke spánku?


Vaše Hevi

Komentáře

  1. Ten peeling mám na wish listu, vypadá opravdu dobře:) Jinak já obvykle opečovávám večer pleť 6-7 kroky, záleží, jestli ji mám vysušenou a je nutné použít kromě oleje i krém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za sebe ho můžu doporučit na 1000% :-) To je fajn jsem si říkala, jestli toho nepoužívám moc :-)

      Vymazat
  2. Hi! All those products look really good. I would like to try all of them.
    Have a nice day!

    OdpovědětVymazat
  3. Pekný článok! :) Bione produkty sú super.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) JJ to jsou :-) hlavně peeling z toho jsem nadšená.. tonik mě zas tak nechytá, ale plánuji značku více prozkoumat :-)

      Vymazat
  4. Jsem na tom tak nějak podobně. :) Akorát tonikum nepoužívám, ale mám v plánu si nějaké koupit. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho také nepoužívala, ale zjistila jsem, že je v péči velmi důležité. a máš už nějaké vybrané? :-)

      Vymazat
  5. V podstatě to mám stejné, akorát peeling nepoužívám denně. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super :-) chápu, tenhle krok asi nebude vyhovovat každému :-)

      Vymazat
  6. Zaujímavý článok :) Ja používam už len jednu značku a je na prírodnej báze a môžem povedať že som veľmi spokojná pretože mám od nich aj kartáčik na čistenie pleti a krásne pleť vyčisti, premasíruje ale zato neničí ju.

    DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) a prozradíš jakou? :-) ať mám nějakou inspiraci :-)

      Vymazat
  7. Já začínám odlíčením, pak následuje mycí gel a nakonec pleťový krém s hyaluronovým sérem :-) peeling jen občas, tak jednou dvakrát týdně :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  8. Jojo super, slyšela jsem, že Avon se s tímto odličovačem dost zlepšil, kdysi jsme ho s mamčou používaly, pak ho nějak předělali a byl naprosto hrozný, ale ten peeling mě fakt láká.....:-), máš plet jak panenka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) jj je mnohem lepší než byl :-) A co se týká peelingu vřele doporučuji, pleť je po ní nádherná a kor ta moje, potřebuje denní dávku :D

      Vymazat
  9. Ja som veľmi rada, že som si našla to svoje! :) Len niekedy, priznám sa, nemám chuť si to všetko "patlať" na tvár, tak si dám taký menší "oddych" ^^ ◡‿◡✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) ale trošku to byl boj.. a pleť mi to solidně vracela. :D kolikrát byl docela problém vydat nějakou fotku, jelikož jsem na ní vypadala jak strašidlo o 20 let starší :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)