PODZIMNÍ JEŽEČCI Z FILCU

 

Podzim se kvapem blíží a za chvíli bude čas místo letních květin osadit truhlíky nějakou podzimní parádou. A pokud vás baví stylizování do různá roční období, tak tu pro vás mám návod na tyhle rychlé ježečky, které vám v nich nadělají velkou parádu. Nejsou složité, takže věřím, že je zvládnou i děti. Lucinka také pomáhala stvořením a pečlivě podávala lístečky k nalepení. 

Pro jejich vytvoření budete potřebovat:

- hnědý filc 2ks
- bílý papír, nejlépe tvrdý, který poslouží jako šablona
- barevný filc pro výrobu lístečků  nebo můžete použít hotové plsťové výseče
- jehlu a hnědou bavlnku
- výplň
- pohyblivá očička nebo knoflíky
- větší černý korálek
- pro nalepení tavnou pistoli nebo lepidlo na textil
- barevné fixy na textil nebo lihový fix pro dokreslení detailů



Nejdříve si připravíme šablonu ježečka. Jestli bude velký, střední nebo menší záleží na vás. Doporučuji si šablonu udělat z tvrdého papíru, lépe se s ním pak bude manipulovat při vystřihování ze samotného filcu.


Vystřiženou šablonu z papíru přeneseme na filc a vystřihneme dva shodné ježečky. Díky tvrdému základu stačí jen přidržet v ruce a obstřihnout. Pokud budou chtít stříhat děti samotné, raději šablonu přišpendlete.


Bavlnku navlékněte dvojmo a celého ježečka začnete obšívat cca půl centimetru od kraje.


Když se dostanete k nosánku, tak na bavlnku navlékněte korálek a pevně ho přišijte, aby vám neupadl. Ježečka došijte tak, aby mu na hřbetu vznikla díra pro výplň.


Pořádně ho na tu zimu nacpěte ať mu není zima.


Ježečka došijte, až do konce. Nezapomeňte na pořádný uzlík a jehlu propíchněte zpět do ježečka a vypíchněte o kousek dál v jeho švu. Bavlnku tak začistíte a zamezíte jejímu třepení.


Když je ježeček hotový je čas mu dát tvar. Nejdříve nalepte pohyblivé očičko, a nebo přišijte knoflík, aby jste měly představu kam až  budete lepit bodliny. A nezapomeňte mu přikreslit i pusu, která mu dá konečný výraz.


Ze zbytků filcu nastříhejte různě velké a široké trojúhelníčky, které vám poslouží jako bodlinky ježečka. Krásně tak zužitkujete různé odstřižky.


Postupně je lepte směrem od švu k nosu, aby se bodlinky sešly v jedné linie. A  nezapomeňte postupně odstraňovat zbytky lepidla než vám za schnou, pak jdou dolů velmi špatně a mohou vám filc potrhat.


Z barevného filcu si nastříhejte různé tvary lístečků pro dozdobení vašich ježečků nebo můžete použít již hotové výseče, které lze dostat téměř všude.A pak už se meze fantazii nekladou.



Doufám, že se vám naši ježečci líbí a doma si také nějaké vyrobíte. A pokud ano, tak budeme rádi, když nás na Instagramu nebo Facebooku označíte, abychom se s Lucinkou podívaly na ty vaše. 


#hevialucitvori


Vaše Hevi a Luci


Komentáře

  1. Krásně nafocený fotonavod. Jezecci vypadají hrozně roztomile a ráda bych takové dekorace též jednoho dne vyrobila.:)

    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. To je roztomilý.. :)) Včera jsem byla v Tescu a přemýšlela jsem, jestli si mám koupit malou dýni jako dekoraci.. Nekoupila jsem. :D Miluju podzim, ale nemám skoro žádné doplňky doma, musím nejdřív koupit to, co vydrží a pak dýni, ta se totiž bojím, že dlouho nevydrží. :D Tak budu muset koupit asi umělou. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám plastové :) vydrží opakovaně a několik let. Už se těším, až budu dělat výzdobu před domem :-)

      Vymazat
  3. Jééé, to je krásný nápad! :) Já mám tedy k šití nějaký vnitřní odpor, ale asi koupím filc a zaúkoluji babičku. :D
    www.blaznivamama.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Jee, tak tohle je opravdu krásné! Z toho na mě úplně dýchl podzim!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je úžasný nápad! :) Sem tam taky něco vyrábím a podzim miluji. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé, ty jsou moc krásný! Věřím, že děti podobné tvoření určitě ocení. Navíc je to jednoduché, takže spoustu věcí zvládnou sami :) Moc hezký návod an podzimní výzdobu.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Souhlasím je to raz dva hotové a děti budou nadšené.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)