JAK JSEM SE DOSTALA K ŠITÍ

Úplnou náhodou a popravdě jsem nad tím cíleně nikdy moc neuvažovala. Ale už to bude rok co mi máma dala šicí stroj k narozeninám. Přála mi s tím, že se mi určitě bude hodit a naučit se na něm není nic složitého. A jak to tak bývá, maminky mají vždy pravdu a poslední dobou k němu usedám, co večer. Naučit se ho používat, vážně nebylo až tak složité. Šít rovně jsem po měsíci zvládala docela dobře, ale rozeznávat látky, naučit se střihy tak, aby výsledná věc nebyla jen kus hadru mi chvíli trvalo nebo spíše trvá u těch složitějších a propracovanějších kousků do teď.

Pomalu se učím a baví mě to čím dál více. Hodně sleduji videa na youtube a pak zkouším sama, pročítám různé články a nebo starý dobrý známy pokus omyl. Pro učení používám staré prostěradla, vyřazené oblečení prostě vše, co mi přijde pod ruku. Z vyřazeného oblečení po malé odstříhám různé aplikace, sbírám kde jakou mašličku, prostě vše o čem si myslím, že bych ještě využila pro panenky nebo na dětské hračky.

Pokaždé mám velkou radost, když něco ušijí a je to nositelné a použitelné. Největší potěšení mám z malé, když se jí líbí oblečení pro panenky nebo různé kousky pro ni, protože každou chvíli je něco na co narazím, že si vlastně zvládnu ušít sama ať jsou to čelenky, čepičky, nákrčníky nebo sukýnka. Vážně to není nic složitého a z trochou trpělivosti a šikovnosti to zvládne každá maminka. Podle mě mít doma šicí stroj je i velká úspora peněz a to každá maminka ocení. A doufám, že uvítáte i tvořivé články nejen o šití i na mém blogu.

¨
Momentálně to beru jako relax. Těším se, že si večer chvíli sednu a budu přemýšlet co šít a neodbíhat pořád myšlenkami k malé, kde je, kam leze, ať tam nespadne a nebo ať něco nevyvede. I když mi to kolikrát nejde, přetrhne se nit, která potom nejde navléci. Nebo to sešiji špatně a pářu o sto šest. Někdy to ani nevyjde podle mých představ, ale vůbec mi to nevadí. Po celém dni jsem ráda, že si dám tzv. nohy nahoru a mám chvíli pro sebe. Každá maminka si ji asi představí jinak, ale na tom nezáleží, důležité je si ji umět udělat. Jinak bychom se z toho za chvíli zbláznily.

 

A jaký relax si pro sebe urvete vy?

Vaše Hevi

Komentáře

  1. Ty hračky jsou fakt krásný, jsi šikovná a obdivuji tě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :-) kolikrát to byly nervy, že mi to ani nešlo, byly to jedny z prvních věcí co jsem šila.

      Vymazat
  2. Jsi šikovná, taky se to musím naučit. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě není to nic složitého :-) a hlavně je to super.. takové ty drobnosti si ušít sama a nemuset si je zbytečně draze kupovat .. :-)

      Vymazat
  3. To mi připomíná, že jsem se na šicím stroji chtěla také naučit! :) Už jsem prosila babičku, aby mi ukázala. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super :-) tak třeba tě pak nějaký návod zaujme a zkusíš si je také :-)

      Vymazat
  4. Já se k šití dostala přes sestřenky, které byly i tak hodné, že mě naučily základy :) K Vánocům jsem dostala stroj a pořádně se naučila šít při šití 60 kusů roušek :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásný relax. Je super si takto ušít něco pro sebe nebo pro své blízké.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, kolikrát to potěší více než něco kupovaného.

      Vymazat
  6. Boží! Hlavně ty čepičky a nákrčníky. To bych chtěka umět. Když vidfím, že jedna čepice stojí 250.- a po prvním vyprání se mi srazí v pračce, tak byl brečela...
    www.blaznivamama.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně a když vím, že za látku dám kolem 100 Kč a mám dvě čepice a nákrčník :-) ( záleží na ceně za látku)

      Vymazat
  7. Wow, jsi vážně moc šikovná, tohle bych nedokázala :)

    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
  8. Krásne kúsky :)
    Môj relax je tvorenie zápisníka :)
    Darin svet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) taky super.. já teď uvažuji jestli si neudělám vlastní diář :)

      Vymazat
  9. Teda, to je naprosto Boží! Já jsem bohužel na tyto titěrné činnosti totálně levá. Já dokážu maximálně přišít knoflík a i to mi dává zabrat! :D Jediná možnost je si takovéhle krásné domacky vyrobené výrobky kupovat a většinou to stojí tisíce... Když se mi zničí nějaké oblečení, rovnou kupuji nové a ani se nesnažím ho zachraňovat.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)