JAK NOSIT VÝRAZNÉ RTĚNKY

Mýtus, že výrazná rtěnka je jen večerní záležitostí vzal čert. Osobně nevidím důvod, proč nesáhnout po rudé rtěnce i přes den. A kde je psáno, že výrazná rtěnka je pouze rudá.



 Dnešní škála barevných rtěnek je úžasná a před pár lety, by jste těžko hledaly modrý, zelený, černý nebo tmavě fialový odstín. Lesk, mat nebo metalický efekt, tak čemu dáváte přednost vy?


NAJDĚTE SI SVOJI VÝRAZNOU RTĚNKU
Nejdůležitější krok je zjistit, co je pro vás znamená pojem výrazná rtěnka. Protože, pro každého je to jinak. Někdo si netroufá na rudou, ale jiný ji nosí běžně jako třeba světle růžovou. Pro někoho je výrazná rtěnka spíše v odstínech fialové, černé nebo třeba zelené či modré.


S NUDE MAKE-UPEM
Nude makeup k výrazným rtům zvolí asi většina z vás, protože když už si troufnete na výraznější rty, tak na oči už ne. Ale vlastně to vůbec nevadí, protože výrazné rtěnky většinou vypadají nejlépe právě s přirozeným makeupem. Nejenže lépe vyniknout, ale i zde platí pravidlo v jednoduchosti je krása.


S ÚSMĚVEM A HRDOSTÍ
Když se rozhodnete pro jakoukoliv výraznou rtěnku, tak hlavně s jistotou. Prostě si věřte a buďte sebevědomé a usmějte se. Pak sami poznáte, že původní strach, co na to řekne vaše okolí bude ten tam, protože lidé uvidí jak záříte a že máte výraznou rtěnku jim ani divné nepřijde.

 

SLADĚNOU
Výraznou rtěnku můžete i odůvodnit tím, že ji s něčím sladíte. Nezáleží na tom jestli je to kousek z vašeho outfitu, bižuterie, kabelka a nebo lak na nehty. Sladit výraznou rtěnku můžete i s líčením očí a věřte, že to bude vypadat perfektně.


 S LINKOU
Jestliže vás neláká nude makeup, a nechci ani nic barevného, ale pořád máte chuť líčení něčím okořenit, tak sáhněte po linkách, protože i s nimi výrazná rtěnka krásně vynikne. A jestli to budou klasické černé, barevné a nebo jen jemný stín, to už je na vás.


 S ROZPUŠTĚNÝMI VLASY
Ačkoliv se to na první pohled nezdá, tak i účes hodně ovlivní samotné líčení. Když vlasy stáhnete do pevného uzlu nebo drdolu, tak na líčení více upozorníte. Takže pokud nechcete na výraznou rtěnku více upozorňovat, tak vlasy nechte rozpuštěné a nebo je lehce navlňte.


S BRÝLEMI
Skvělým doplňkem pro výraznou barvu vašich rtů jsou i brýle. Ať už jsou dioptrické, sluneční a nebo jen s průhlednými skly. Tak nějak k výrazné barvě rtů prostě pasují a líčení s nimi vypadá o poznání lépe.



100 % SPOLEHNUTÍ A NANESENÍ
Velký pozor dbejte i při výběru rtěnky, kterou hodláte použít, protože výrazné rtěnky neodpouští. A kde jaká chybka při nanesení nebo jejím používání je znatelná. Proto sahejte po těch kouscích, kterým věříte, že budou držet, nerozpíjet se, ale také budou pohodlné při nošení.



Jak jste na tom s nošením výrazných rtěnek? A co pro vás znamená pojem výrazná rtěnka?



Vaše Hevi


Komentáře

  1. Rudou nosím ráda, jinou jsem nezkoušela, ale moc mě zaujaly některé odstíny. Zajímavý článek, já, kdybych je měla, asi bych je využila, ale při nějaké zajímavé akci nebo třeba na výletě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) To jsem ráda, že se rudé nebojíš :-) souhlasím, třeba na festival jsou výrazné a především barevné rtěnky nejlepší :-)

      Vymazat
  2. Krásný článek Hedvičko, i ten předchozí o tajemství ženské krásy ♥ Svoje výrazné mám hlavně v tekuté matné verzi, které krásně drží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) jsem ráda, že se líbí :-) baví mě tyhle typy článků psát :-) a pomalu zjišťuji, že i vás je číst :-)

      Vymazat
  3. Ja milujem farby, ale na perách ich väčšinou nenosím. Z týchto odtieňov sa mi na tebe páčia väčšmi teplé odtiene ♥ Ja preferujem červené, ružové a zľahka bordové ♥ ◡‿◡✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Hevi, všechny rtěnky jsou krásné, všechny Ti neskutečně sluší, ale dostala mě ta šedá - ta tmavá a zlatá metalická, perfektní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) tu zlatou miluji na léto, k opálení je božská :-)

      Vymazat
  5. Krásný článek. Pro mě je už výrazná rtěnka právě ta červená a ty ostatní odstíny, jako modrá, zelená beru, že to jsou odstíny už takové neobvyklé.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Ja väčšinou nosím, len hnedé alebo ružovkasté odtiene. Budem veľmi rada ak sa zastavíš aj na mojom blogu.
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Ja na výrazné rúže nemám odvahu. :) Kiežby som ju mala, ale jednoducho to u mňa nejde a nefunguje. :) Ale tebe pristanú naozaj veľmi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) ještě neházej flintu do žita, ten čas ještě může přijít :-) to chce jen čas a zvyk :-)

      Vymazat
  8. Skvelý článok aj fotky! :) Ja sa výrazných pier dosť obávam, stále si dám len nejaký nude matný rúž a hotovo...:)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) tak zkoušej pomalu ztmavovat, myslím že by ti výraznější růže sednou :-)

      Vymazat
  9. Tobě velice sluší i netypické odstíny rtěnek, ovšem u mě je to horší. Jednoduše se v nich necítím a tak sáhnu málokdy i po rudé rtěnce. Upřednostňuji nude rtěnky nebo bezbarvé lesky na rty :)
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) To je škoda.. ale třeba nějaký barevnější červený lesk? :-)

      Vymazat
  10. je skvelé, že sa nebojíš výrazných rúžov a musím povedať že ti veľmi veľmi pristanú :) ja už sa tiež niekedy bez výraznejšieho rúžu cítim ako nahá, a myslím, že je to aj okolím, ktoré si tiež zvykne na to, ak niekto nosí výrazné rúže a niekto nie :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) souhlasím, kolikrát v nošení výrazného růže brání právě pocit, co na to řekne okolí, než nositelka sama.. :( ale je to velká škoda.. :-)

      Vymazat
  11. Ta tyrkysová, fialová, k tomu se asi nikdy neodhodlám :D. Ale tobě to sluší, asi bych se ani nezarazila, kdybych tě potkala na ulici s takovou barvičkou na puse. Fakt jde o to, naučit se to nosit :). Díky za inspiraci. Mimochodem super blog, dávám odběr a budu ráda, když se zase někdy zastavíš i u mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) přesně není to o barvách, ale jak je umíš prodat :-)

      Vymazat
  12. Výrazné rtěnky naprosto miluji, ale vždycky mám strach, že si je rozmažu.. :D
    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když sáhneš po kvalitní tekuté, nejlépe neslíbatelném kousku, tak strach mít nemusíš :-)

      Vymazat
  13. Ty je umíš nosit parádně!! Vždy ti jakákoliv rtěnka moc sluší :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)