ARGANOVÝ OLEJ - SEFIROS


Protože jsem kosmetickým olejům naprosto propadla, tak jsem s radostí uvítala spolupráci s eshopem Krása.cz, který mi zaslal Arganový olej Sefiros k otestování. I když jsem se olejům dříve vyhýbala, dneska nechápu proč a objevuji jejich kouzla i s mastnější pletí. 


Arganový olej se získává z nepražených ořechů a patří k nejvzácnějším olejům světa. A právem je nazýván Marockým zlatem, protože právě z Maroka pocházejí stromy Argánie, z jejichž semen je tento olej vyráběn, stále osvědčenou technikou, a to ručně. Díky tomu si olej zanechává všechny své kvality a blahodárné složky.


Samotný zlatavě medový olej se ukrývá ve skleněné lahvičce, která je doplněna pumpičkou pro jeho aplikaci. Skleněné balení se zlatým víčkem působí jemně a oleji dodává punc luxusu. V případě oleje je pumpička velmi praktická a jak olej využijete je jen na vaší fantazii. 


Olej můžete použít jako masku na vlasy, a nebo pro jejich konečnou úpravu. Olej jsem ve větším množství vetřela do vlasů a nechala působit u filmu, a nebo přes noc. Ale pozor ráno na vás bude čekat nemilé překvapení v podobě mastného polštáře. Po umytí byly vlasy vyživěnější a méně krepaté. Pro konečnou úpravu vlasů bych ho moc nedoporučila, hlavně do suchých vlasů. Ty jen obalí, ale moc se do nich nevsákne a vytváří dojem umaštěných vlasů. 


Na suchou pokožku, jak pleti tak těla, je to učiněný zázrak. Do suché pokožky se olej vcucne bez mastného filmu a z kůže už nevyleze. Na dotek je kůže heboučká, hydratovaná a viditelně lesklejší. U pleti jsem pozorovala i vyhlazení mini vrásek. Olej pleť neucpává a nezadává jí příčinu k tvorbě akné, právě naopak ji udržuje ve stavu klidu a míru. 


Kapka do makeupu pleť projasní a udrží ji stále svěží a hydratovanou po celý den. Malá kapka opraví i popraskané rty, a nebo si z něj můžete udělat peeling na rty. Olej používám i jako výživu pro své řasy, kdy čistý kartáček na obočí namočím do oleje a pročešu si s ním řasy, které také potřebují péči. Pečovat umí i o kůžičku kolem nehtů, jak na rukou tak na nohou. A pokud máte strie, a nebo vás trápí celulitida, tak i s těmito problémy vám olej může pomoci. Je opravdu všestranný pomocníček.


Jediné co bych oleji vytkla je jeho vůně, která je pro mě hodně zvláštní a vlastně ani nevím jestli mi voní nebo ne. Když olej vtírám do pokožky, tak je příjemná a nevadí mi, jestliže olej mám ve vlasech, tak mi zase smrdí. Chápu, že se jedná o 100 % přírodní olej a s vůní se nedá nic dělat, takže to oleji zas tak moc vytknout nemohu. 


Olej je k dostání na eshopu Krása.cz za 399 Kč. A lahvička obsahuje 100 ml, tohoto tekutého zlatíčka.


Znáte Arganový olej?


Vaše Hevi


Komentáře

  1. Jasně znám a používám každý den já i přítel. Myslím, že je to opravdu skvělá péče o pleť :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to je :-) a nejen o pleť. Dennodenně oleje používám i na vlasy :-)

      Vymazat
  2. Miluji arganový olej, který kupuji na ekokoze.cz je 100_% přírodní. Jednou jsem si koupila ten nezbavený vůně a opravdu smrdí jako kozí bobečky :D Chystám taky recenzi na blog ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Já už po něm delší dobu pokukuju, super recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som citala, ze pokial olej smrdi, tak je nekvalitny a plody Arganie naozaj presli traviacim traktom koz :-) V Maroku som nebola a na vlastne oci som to nevidela, ale arganovy olej od Saloos a od Sagrada Natura necitit vobec. Ten od Sagrada Natura mojej zmiesanej pleti vyhovaval viac. Ale aby som "neprudila" Sefiros na super kozmeticke stetce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ouj fuj to nezní moc dobře.. :D Ano to má :-) Hlavně ten tvářenkový. A díky za tip na olej Sagrada Natura mrknu na něj :-)

      Vymazat
  5. Arganový olej znám, ale ne přímo tento. Arganový olej moc nepoužívám, protože mi hrozně smrděl :D

    INKA – lifestyle, focení, líčení, krása, DIY a novinky

    OdpovědětVymazat
  6. Balení to má velmi pěkné a olej vypadá dobře, už jsem o něm párkrát slyšela. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jéé děkuji moc, to mě velmi těší :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Mám jej od Ryoru a necítím nic :) Používám ho hlavně na tělo a na vlasy a párkrát jsem ho zkusila i na pleť, ale mám spoustu krémů a jiných olejů, které musím dodělat. Teď jsem dodělala jedno tělové mléko konečně, tak bude mít olej zase větší prostor :)

    OdpovědětVymazat
  9. Argánový olej mám doma a je pro mě nejlepší. Používám ho na pleť, vůni z něj cítím jen velmi slabou a naštěstí mi nijak nevadí. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  10. Argánový olej ma nikdy nesklamal a myslím si, že aj tento musí byť super :) Argánový olej je totiž vždy na nezaplatenie

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)