NAVIA - TUHÝ ŠAMPÓN - SANTALOVÉ DŘEVO - KRÁSNÁ KAŽDÝ DEN


O tuhých šampónech jsem uvažovala už delší dobu, ale až teď jsem měla možnost ho vyzkoušet. Nejvíce mě zajímalo jak se s nimi pracuje, protože s tekutými šampóny je to jednoduché. Otevřete, vylejete, napěníte a spláchnete. Ale s takovými oblásky je to jiné.


Navia je přírodní ručně vyráběná slovenská kosmetika. Za jejím založením stojí paní Martina, která svojí kosmetikou tvoří s láskou. A jestli vás zajímá více o tom jak značka vlastně vznikla. Mrkněte sem.


Tuhý šampón Santalové dřevo je určený pro všechny typy vlasů, zejména pro tmavé vlasy, které při pravidelným používání rozzáří essenciální olej ze santalového dřeva a ořechový prášek.


Tuhý šampó je balený v papírové krabičce a samotný šampón ještě v jemné papíru. Popravdě bych raději ocenila obal plechový, protože když chci šampón vrátit zpět do krabičky a není zcela suchý, tak se přilepí. Ale chápu, že papír je šetrnější k přírodě. Ale třeba nějaká ta pěkná krabička by se mohla třeba dát dokoupit.


Když krabičku otevřu dýchne na mně příjem dřevitá, ale svěží vůně a vykoukne malý hnědý oblásek. Není dokonale oválný a právě proto mi připomíná oblásek. Jde vidět, že byl tvořen a tvarován s něhou a láskou k přírodě. 


Jak s tuhým šampónem budete pracovat je na vás. Buď si šampón promnete v rukách jako mýdlo, až vytvoříte pěnu a poté vetřete do vlasů. Nebo můžete šampónovým oblázkem jemně přejíždět přes prameny vlasů a poté kroužívými pohyby šampón napěnit. Pěnu vytváří jemnější a mnohem méně, než klasický šampón.


Po prvním použití jsem se trošku zhrozila. Po smytí šampónu vlasy byly neskutečně hrubé, tuhé a připomínaly hřebíky. Trošku jsem se zalekla, co jsem udělala špatně. Ale pak mi došlo, že vše dělám správně. Přírodní tuhý šampón z mých vlasů vymyl všechnu chemii a přípravky, které vlasy uhlazovaly, ale nepomáhaly jim. Po delším používání odstrašující effekt mizel a asi po třech týdnech, byly moje vlasy viditelně zdravější, pevnější a zářivější.


Vlasy mám barvené, ale šampón jim vůbec neuškodil, ani barvu nevymil. Právě naopak mým vlasům dodal více lesku a intenzitu barvy více podpořil. Moje původní barva je hodně světlá hnědo-šedá. Vlasy si přebarvují na tmavší hnědou a odrosty asi po 14 dnech. Co používám šampón jsem si vlasy vůbec nedobarvala, protože jsem to nepotřebovala, nebyl vůbec vidět rozdíl mezi mojí přirozenou barvou a hnědou. Vlasy byly pěkně ztónované, jestli se to tak mohu říci.


Když mi tuhý šampón dorazil vážil 52 g po měsíci a půl používání se jeho váha zmenšila na 38 g. Vlasy jsem si myla každý druhý občas třetí den. Spotřeba šampónu mi nepřijde zas až tak astronomická, jak jsem si původně myslela. Věřím, že mi můj voňavý oblázek vydrží ještě dlouho. A pro vás mám jednu radu, jestliže uvažujete nad tuhým šampónem. Tak neváhejte a aspoň jednou ho zkuste. Protože jednou za čas si vaše vlasy zaslouží očistu a to vám tenhle šampón dá. 

A pokud vás zaujal právě z vůní Santalového dřeva, tak ho můžete zakoupit na eshopu Krásná Každý Den za 193 Kč 50g. Ale pro občasné nebo první vyzkoušení vám přijde vhod i 25g za 106 Kč.


Míši moc děkuji za zaslání produktu k otestování.


Vaše Hevi


Komentáře

  1. Super recenzia,nevedela som,ako ten šampón funguje,no nevyzera vôbec zle. Rada by som ho vyskúšala. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-) za mě super, a pro vlasy naprostá očista. :-)

      Vymazat
  2. Super recenzia, šampón vyzerá naozaj skvelo :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám s tuhými šampony docela bohaté zkušenosti, ale zkoušela jsem jen Lush. Ty jsou sice dražší, ale vydrží mi opravdu dlouho. Pěnu tvoří jemnou, ale pění vážně hodně. Vlasy umyjí dokonale a hlavně se z vlasů strašně snadno oplachují, takže mám dobrý pocit, že šetřím i vodu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad Lushem jsem přemýšlela, ale právě kvůli ceně, jsem hledala levnější variantu, abych otestovala jestli vůbec budu tuhé šampóny používat.

      Vymazat
  4. Šampon vypadá dobře :) Já ještě tuhý šampon nezkoušela.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. tento šamponvyzera super, je to zaujímave celkom. Určite ho skúsim niekedy.

    http://barborasurakova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ano, tak budu ráda, když dáš vědět, jak ti sednul :-)

      Vymazat
  6. Skvělá recenze! Tuhý šampon vypadá dost dobře.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  7. Vyzera zaujimavo, este som neskusala. Otvorila si mi znova obzory :)

    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
  8. Tyjo, tak to mě dostalo. Já měla stále za to, že tuhé šampony má Lush, musím pokouknout po této značce, vypadá parádně :)
    http://blinddatebylucie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mile tě překvapím, ale značek, které nabízí tuhé šampóny je více :-) Bomb cosmetics, soaphoria, navia a další.

      Vymazat
  9. To zní zajímavě, určitě ráda vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Fííííha, naozaj zaujímavá recenzia. Nepovedala by som, že tuhý šampón vydrží tak dlho:). A má dobrú umývaciu schopnosť? Myslím, či umyje aj mastné vlasy?

    http://beautybylenka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Já také ne :-) Ano smývá se velmi dobře. S mastnými vlasy moc neporadím.. vlasy se mi moc nemastí. Jen lehce a s tím si šampón poradil dobře.

      Vymazat
  11. Když jsem koukla na první fotku šamponu, napadlo mě, že vypadá jako kámen :D :)

    Ale vypadá zajímavě - taky bych si neuměla představit tuhý šampon místo tekutého. A s tím zhrozením to znám od kamarádky - přešla na přírodní šampony a nadávala, že má hrubé vlasy jak chemlon po nich :)

    INKA lifestyle blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono to tak i vypadá :D Ano, to musím souhlasit, také jsem je měla jako chemplon, ale spravilo se to :-)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)