TVÁŘENKY, KAM SE PODÍVÁŠ


Tvářenky, kam se podívám, tak takhle to právě vypadá vedle mě, když pro vás sepisuji dnešní Blush tag. Blush tag jsem objevila na internetu, ale trošku jsem si otázky pozměnila i podle svého, abych mu přidala trošku šťávy a nebyl stále stejný.


Kolik tvářenek vlastníš?
Popravdě mě to nikdy nenapadlo spočítat, a dneska jsem je počítala prvně, a překvapilo mě, že jich je 34. Vlastním tvářenky různých značek a odstínů, a podle mě mám ve své sbírce zastoupeny, různé odstíny, tvary, vůně, a velmi zajímavé kousky. 


Kolik z nich opravdu používáš?
To je velmi dobrá otázka, protože ačkoliv jich mám tolik, tak se snažím střídavě používat všechny, ale nejčastěji sahám po Look Beauty Holiday Glow Rio, Catrice Illuminating Blush - I Am Nuts Abou You a Essence silky touch blush 20 babydoll.  Rio je tmavší hnědo-vínová barva s lehkým bílým leskem, má saténový finish, téměř nepráší a pigmentace je tak akorát. Je to skvělý multifunkční kousek, který dá tvářím barvu, ale i tvar. Další kousek je v růžovo-fialovém odstínu, a je od Catrice I Am Nuts Abou You. Poslední tvářenka, kterou tuhle trojku uzavře je Essence Babydoll. Světlá růžová barva, která tvářím dá jemný nádech barvy "alá teď mě ofouklo". Růžové tvářenky zas až tak často nenosím, ale tahle v kombinaci s bronzerem je skvělá, a jedna z mála růžových co používám.


Jak skladuješ tvářenky?
Skladování tvářenek, bronzerů a rozjasňovačů jsem řešila hodně dlouho, a dívala jsem se i na různé plastové organizéry, ale nakonec jsem si organizér vyrobila sama za pomoci kartonu, lepidla a nůžek


Jaký je tvůj oblíbený štětec na tvářenku?
Dříve jsem na tvářenku používala různé štětce, ale když se ke mně dostal štětec od Sefirosu*, změnilo se to. Používám ho denně a za mě nejlepší, co jsem zatím zkusila. V ruce se drží pěkně, práce s ním je jednoduchá, štětinky má jemňoučké a na pleti velmi příjemné, produkt uhladí k dokonalosti. Skvěle se s ním i cestuje, protože využít se dá i na bronzer, rozjasňovač i pudr. Opravdu slova chvály na něj padají oprávněně. 

Catrice 020 Coral Me Maybe

Krémová vs pudrová?
Raději pudrová, lépe se mi s ní pracuje. A když se tak dívám do šuplíku s tvářenkami, tak tam není ani jedna krémová tvářenka a už to asi něco vypovídá, nemyslíte,

Růžová - Jordana 41 Hot Raspberry, Broskvová - Jordana 43 Peach Blossom

Broskvová vs růžová?
Nejraději mám tmavší hnědo-fialové, a i vínové odstíny. Ale kdybych si měla nechat buď růžové a nebo broskvové tvářenky, tak se klaním spíše k broskvovým tvářenkám.


Drogérková vs high end?
V tomhle nedělám rozdíly, mám tvářenky z drogérie za pár korun, ale i high end za pár stovek. Pokud je tvářenka za 50 Kč skvělá, tak proč ji nemít. Takovým důkazem jsou i tvářenky Jordana, stojí 50 Kč mají super malé balení, výbornou pigmentaci, obří výběr barev a celodenní výdrž.


Výraznější nebo nenápadná tvářenka?
Hodně záleží na výraznosti mého líčení. Pokud mám výrazné oči nebo rty, tvářenku hledám spíše v nenápadných matných odstínech, aby líčení jen doplnila, ale svojí intenzitou neubírala pozornost očím nebo rtům. V případě, že líčení je nude a oči nevýrazné, nebojím se to rozparádím aspoň s tvářenkou se shimmerem nebo třpytkami. Jednou takovou, kterou vytáhnu jen k nude líčení je Milani 08 Corallina



Tvářenka s nejhorší a nejlepší vůní? 
To jsem nemusela vůbec dlouho přemýšlet, protože jsem měla dvě jasné volby hned. Nejsmradlavější tvářenka mé sbírky je od kosmetiky W7 Candy Blush Galactic. Připomíná mi to produkty od našich čínských prodejců, není to vůně, ale hodně chemický zápach. Nejvoňavější tvářenkou je jednoznačně Rockateur od Benefitu, božsky voní, jako nějaký francouzský parfém.

Jakou pigmentaci u tvářenky preferuješ? 
Takovou, aby ze mně neudělala "marfušku" po prvních tazích štětcem.


Fleur de Santé Amaze Blusher Shy pink

Nejstarší tvářenka? 
Popravdě ani nevím, nedokážu si tipnout tu nejstarší, ale určitě by se mezi ně řadila tvářenka od Fleru de Santé, získala jsem ji od kamarádky, a mám ji dodnes. Vůbec si nejsem jistá, jestli značka ještě působí a je k mání, ale z dětství si vzpomínám, že tuhle značku používala moje babička.



Jaké obaly preferuješ?
Hlavně praktické. Nemám ráda těžké obaly, a zbytečnosti v nich (jako je zrcádko a štěteček, které jsou většinou nepoužitelné). Líbí se mi jednoduché, ale nápadité obaly s lehkým otvíráním. A jestli jsou plastové, skleněné nebo papírové, to nehraje roli.

Oblíbená značka tvářenek?
Oblíbenou značku tvářenek nemám. Ale momentálně značky od kterých vlastním tři a více odstínů jsou Jordana, Essence, Catrice a Sleek.


Čím se řídí tvůj výběr tvářenky?
Musí mě zaujmout odstínem, výdrží, nápadem a její využitelností v líčení, jak se říká padnout mi do oka. Dokonalý příklad je miniaturka tvářenky Tarte v odstínu Fanciful. Má malé jednoduché balení se zlatým nápisem, když ji otevřu zaujme mě reliéf na samotné tvářence. Tvářenka má přirozenou hnědo-růžovou barvu, která je vhodná k jakémukoliv líčení. Nezastíní, ale podrží. Jediná nevýhoda je (ne)dostupnost značky Tarte v ČR. 


Tvářenka, která stojí za prd?
Původně jsem myslela, že žádnou nemám, ale našla jsem dvě. Milani Baked Blush v odstínu 11 Bella Rosa a City Color v odstínu Coral. Neřekla bych, že stojí úplně za prd, ale pár výtek k nim mám. A tou hlavní je jejich odstín a pigmentace. Obě tvářenky mají hodně ostré a výrazné odstíny, které na tváře nejdou snad ani použít. Využití jsem u nich našla jako stíny, protože najít oranžový nebo růžový odstín ve zvýrazňovačových barvám, s tak skvělou pigmentací, není lehký úkol.

Je na tvém kontě už spotřebovaná tvářenka?
Ano, moje první vypotřebovaná tvářenka byla od Gabriela Salvete č.04. Byla to krásná tmavší růžová-broskvová barva, ale hodně prášila a byla měkká. Docela rychle ubývala.


Tvářenka, kterou si plánuješ pořídit?
Na svém tvářenkovém wishlistu jsem dlouho měla tvářenku od Benefitu Dallas a ta už kraluje mé sbírce. Ale poslední dobou jsem začala hodně pokukovat po tvářence Nars - Madly.


A teď zbývá označit někoho kdo bude v tagu pokračovat. Já osobně bych ráda tag viděla u Markétky (Markéta Vennená). Určitě také u Kačky z blogu Everythin Kate. A opomenout bych nechtěla ani Verču z blogu Veronique Beauty, Gabču z blogu Gabrieless, Klárku z blogu Můj svět kosmetiky, a v poslední řadě, co kdyby jsi určili nějakou blogerky i vy ostatní.

Napište do komentářů nebo oslovte blogerku, u které by vás tento tag zajímal i vy.


Krásný den


Vaše Hevi

___________________________

*štětec mi byl zaslán k recenzi*

Komentáře

  1. Aha, tak to je pořádná zásobička! Já se se svými třemi můžu jít zahrabat :D

    Blog by Vea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale určitě ne.. :-) Pokud jsou stíny skvěle zvolené, kolikrát jsou lepší než pořádná hromada.. :D

      Vymazat
  2. Tak to je poriadna, krásna zbierka! Ja si chcem už dlho kúpiť lícenku od Urban Decay v odtieni Fetish :)

    OdpovědětVymazat
  3. Amazing products:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je teda nadílka tvářenek tý jo! :) To já mám jednu od Essence pak mam jednu od Revolution a tu musím pochválit ta je fakt super! :) Ale zarazilo mě to že u W7 píšeš že je smradlavá, což mám také od nich tvářenku, ale vubec mi to nepřijde že by smrděla. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi mi vůně moc nesedla. Ale nemám ji dlouho asi tři měsíce :-)

      Vymazat
  5. Ty jo, to je mnozstvo!! Na tento tag nie som moc vhodna, kedze svoje licenky spocitam na jednej ruke :) mam nedostatky, viem :)
    Znacka Tarte ma hodne laka, rovnako by som brala licenky znacky Benefit a Nars :) na Jordanu sa urcite pozriem, co o znacke citam, tak ma vetsinou pozitivne ohlasy.

    Na blogu sutaz :)
    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
  6. Hezká sbírka :-) můžu se zeptat na odstín tvářenky od Jordany která je na fotce a Dallasem? A jsou si odstínově podobné? Díky ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Tvářenka Jordana je v odstínu 28 Classic Bronze, a s Dallasem si podobné nejsou od Benefitu bych ji řadila spíše k Hoola. Tmavší matná hnědá.

      Vymazat
  7. Super zásobička, mě strašně sedí minerální tvářenky a tvářenky od Jordany s tím šroubováním, ty jsou super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jordana jsou úžasný. To šroubování mě baví je praktické a tvářenky jsou skladné.

      Vymazat
  8. Jéé, tvářenky můžu, takže jsi mě tímhle článkem moc potěšila. Máš krásnou sbírku! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tvářenku Catrice už mám na wishlistu :D. Mě tvoje články zrujnují!
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až tak :O :O To ne, to bych nerada.. :-) Já se budu mírnit jooo?

      Vymazat
  10. Niektoré z nich poznám, ale ešte som neskúšala ani jednu :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  11. Krása, tvářenky, to je moje! :) A do Madly určitě jdi, Nars má báječné tvářenky! ;)

    OdpovědětVymazat
  12. tý jo, díky za typ :-)! Zbožňuji tvářenky! Jsou krásné, ženské a skvostné na tváři! Mám ráda odstín nude, moc mi nesluší růžové nebo tento typ, a vypadají fakt krásně!!!

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Pane jo, tolik tvářenek! :O Závidím! Já mám jen pár, ale je to taky tím, že tvářenky moc nepoužívám :) úžasná sbírka!
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Dříve jsem nebyla takový tvářenkový fanda, ale poslední dobou je miluji a pomalu vážně i sbírám :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)