KOSMETICKÉ PEKLO A NEBE - RYOR slaví 25 let



Většinou kosmetické peklo a nebe obsahuje směs mnoha produktů různých značek. V dnešním článku vám, ale přestavím čertíky a andílky jedné konkrétní značky. A tou je česká přírodní značka Ryor, která letos oslaví 25. výročí od svého založení.. Již 25 let značka na trh představuje své produkty, kterých je opravdu mnoho. U značky se mi líbí i její hlavní myšlenka, že produkty mohou být kvalitní, ale také dostupné pro každou ženu. A možná i díky tomu, jsem se dala více na průzkum této značky, a vyzkoušela několik produktů. Když už sepisuji kosmetické peklo a nebe jsou většinou produkty prázdné, dneska to ale nebude pravda, protože se zde objeví i produkty, které své místo na mé kosmetické poličce ještě mají a chvíli ještě budou mít, ale svůj názor na ně jsem si už udělala.


Můj snad nejoblíbenější produkt značky Ryor je Dvoufázová odličovací emulze.




Jeden z prvních produktů, který jsem od značky Ryor vyzkoušela byl noční krém s Koenzymem Q10.  Krém má mastnější a hutnější konzistenci, ale po ránu je moje pleť pěkná a nepůsobí jako malý přenosný friťák. Pokud hledáte krém, který se vsákne lusknutím prsty, tak to tento určitě nebude, je to spíš kousek ke čtení. Tzn. že si krém natřete a před spaním si ještě přečtete pár stran ze své oblíbené knihy a dáte mu nějaký ten čas se vsáknout. A on se vám za to při delším používání odmění vypnutější a zdravější pletí.


Na denní krém s mořskými řasami jsem na nějakém blogu četla velmi pochvalnou recenzi, tak jsem neváhala a zkusila jsem ho také. A byla jsem naprosto nadšená. Po ránu hledám spíše krémy hydratační, lehké, které se rychle vstřebávají, kamarádí se s makeupem a lehce zmatní. A právě tohle všechno dokáže tento jediný krém, který navíc stojí pár korun. Je tak lehoučký, že ani nevím že ho po pleti roztírám, vsákne se téměř ihned a viditelně i pleť zmatní.


Jeden z nejlepších odličovačovačů na oči z drogérie. Jelikož je produkt dvoufázový a obsahuje dvě složky, musí se před použitím protřepat, po smíchání obou složek si stihnu odlíčit obě oči než se složky zase rozdělí. Stačí pár kapek na kosmetický tampón a emulze odlíčí snad i neodlíčitelné. Neštípe v očích, a vůbec nedráždí oční okolí, právě naopak ho hydratuje a osvěží. Líbí se mi průhledný obal, v kterém přesně vidím kolik mi ještě zbývá, jen při častějším otvírání se občas uloží bílé odklápěcí víčko.


Nejlepší slupovací masku co jsem zatím zkusila byla okurková slupovací maska od Freeman. Ale tahle se drží hned za ní, jak se říká šlape jí na paty. Důvod proč není na prvním místě je v její aplikaci. Tahle maska má hodně hutnou konzistenci s kterou se hůř pracuje. (Freeman je tekutější a lépe se nanáší). Když se mi masku podaří aplikovat na pleť, je na ní příjemná a při usychání ani pleť nestahuje. Vždy když si dám jakoukoliv slupovací masku, tak mi ji sundává manžel, říká že je to jak slupovat hádě. :D Maska po zaschnutí je hodně pevná, ale elastická. Při jejím sundávání to může lehce bolet a pleť trošku tahat, ale není to nic nepříjemného a za to mi maska vytáhne pár černých teček to vážně stojí.


Zpevňující emulze mě naprosto nadchla a musím si ji určitě koupit znovu. Měla lehkou konzistenci, která se krásně do pokožky vetřela, a ta si mlaskala. Určitě nečekejte, že vás tahle emulze zpevní a zbaví pár centimetrů, jen tak. Je pravda, že jen tak to nezvládne, ale když ji pomůžete cvičením je výsledek pěkný. Viditelně pokožce pomáhá se  zregenerovat a dodat potřebnou hydrataci a pevnost.


Jednou za čas není vůbec naškodu vlasům vzít chemii a dát ji přírodu. A tihle dva drahoušci jsou k tomu přímo stvoření. Oba produkty se pyšní lehkou vůní bylinek, kterou cítím i z vlasů po umytí. Šampón má řidší konzistenci, a moc nepění, ale vlasy opravdu umyje. Ačkoliv vlasy nezacuchává, je potřeba po něm použít kondicionér, protože jsou vlasy na dotek drsnější a kondicionér jim dodá hebkost a lesk. I kondicionér má tekutější pudinkovou texturu, ale práce s ním je jednoduchá  a na vlasy stačí použít jen trochu a pořádně ho do nich vetřít. Po smytí produktu jsou vlasy hebké na dotek a snadno se rozčesávají. Oba produkty jsou fajn a použitelné. Jen co bych asi vytkla je balení, protože to je otřesné, a produkty díky tekutější konzistenci mají tendenci vytékat i když nemají.


O čistící pěně s mořskými řasami jsem vám už na blogu psala dříve. ZDE. A pořád ji mám ráda jak já tak i manžel a naučila jsem na ni i kamarádku. Odstupem času jsem nezměnila názor. Je to skvělá pěna, která umí černé tečky vypráskat, ale s mokrým odlíčením makeupu si neporadí.


V tubičce se ukrývá vodovější nažloutlý gel, na pleti se krásně rozpustí a do očního okolí se vpije a během vteřinku je suché a nelepí. Na prdel umí dát i méně výrazným mimickým vráskám, v případě hlubších vrásek nečekejte zázraky, to jsou vrásky smíchu a ty vám už ani tenhle oční krém nevezme. Článek zde.


Podkladová báze byla první vlaštovkou, která zavítala do vod dekorativní kosmetiky. Podkladová báze obsahuje 10 ml. Má hutnou pěnovou konzistenci, ale nenechte se zmást, ačkoliv je hutnější hezky se roztírá a na pleti okamžitě poznáte, kam báze dosáhla se svými drápky a kde nneí. Pleť je po ní sametově hebká, a vyhlazená. Sice nějaké silikony obsahuje, ale mastnou pleť ani póry neucpává. Co se týká využití na rty a oči, tak za mě moc ne. Na pleť je skvělá, ale na očích mi nedá ani 5 hodin, a stíny jdou dolů. A na rtech je příjemná, i je lehce vyhladí, ale ne se všemi rtěnkami se kamarádí a co si budeme nalhávat, příjemně vonní, ale nechutná dobře.


Mile mě překvapilo, že maska která obsahuje 250 ml produktu stojí něco kolem 100 Kč a vydrží vám vážně dlouho. Maska má krémovou konzistenci, která se na pleti příjemně roztírá. Po nanesení má maska bílou barvu, ale usychá do šedé barvy. Ačkoliv je maska s kaolínem, pleť nevysušuje, jak to některé kaolínové masky rády dělají. Trošku bojuji s jejím umytím, ale není to nic co by nevyřešila houbička a teplá voda a trocha času. Po odstranění masky je pleť hebká, není napnutá a ani nikterak podrážděná. Pleť je vyčištěnější, ale nezbaví vás černých teček. Jedná se spíš o příjemný každodenní úklid. A navíc božsky voní, když si k masce přivoním tak cítím rozkvetlou louku.


Tonikum jsem si oblíbila na večerní dočištění pleti. Tonikum má příjemnou lehce bylinkovou vůni, která neurazí a ani nenadchne. Po stáhnutí pleti kosmetickým tampónkem jde vidět, že tonikum plní svoji práci a na tampónku jsou vidět nečistoty z pleti, i když jsem si ji předtím důkladně odlíčila. Po jeho použití je má pleť lehce stažená a napnutá, ale není vysušená. Co mi trošku na toniku vadí, takže po jeho použití je sice pleť čistá, ale neosvěžená. Je taková znuděná, ale čistá. Takže je to tak 50 na 50.


pleťovou vodu používám každé ráno, abych smyla nečistoty, které se mi na pleti usadily přes noc. Tahle voda je na pleti příjemná, nepálí a nijak ji nedráždí. Pleť viditelně očistí a osvěží, jen bych ji lehce vytkla lehounce lepkavý pocit na pleti, ale není to nic nepříjemného. Co mi není už vůbec příjemné je její vůně. Jelikož ve složení se nachází alkohol, tak bohužel voda má i jeho odér. Raději bych uvítala bylinkou vůni. I když obsahuje alkohol tak pleť nevysušuje.


Sérum se pyšní obalem z pumpičkou, což velice oceňuji, protože jak už asi víte nerada do krémů patlám prsty. Po zmáčknutí pumpičky vyleze hodně tekutý krém, který mi připomíná mléko. Má příjemnou mentolovou parfemaci. Na pleti se roztírá lehce, a pomalu se vsakuje, tady trošku vypíchnu, že krém chvíli lepká, a je potřeba nanést ještě jeden krém, pro hydrataci, tu vám tohle sérum moc nedá. . Pro mě je tohle sérum první co si na pleť ráno dávám. Nemůžu říct, že by rozšířené póry zcela vymizeli a z velkých pórů se staly mikro-póry, ale větší zmenšení je viditelné. Jen nečekejte, že výsledek se dostaví během týdne. První zmírnění velikosti pórů jsem začala vidět, až skoro po měsíci.


Zase musím chválit obal, který má pumpičkový uzávěr. Matujícímu krému jsem věnovala celý článek ZDE. Ale ve zkratce: "Pro mě je to skvělá matující báze pod makeup". 


Rozjasňující make-up 8v1 toho slibuje hodně, ale nejsem si jistá jestli splňuje všech osm věcí. Za mě je to makeup s lehkým krytím, na pleti je příjemný a nezatěžuje ji. Určitě je to skvělý tip na makeup v létě. A dokonce světlý odstín je opravdu světlý.


Tuhle miniauturku (stejně jako ty dvě další) jsem získala u nás v obchodě k nákupu produktů Ryor. A jediné co vám k tomu to konkrétnímu produkty mohu říct je, že neskutečně smrdí jako pánská voda po holení, a já jsem ho na pleti nesnesla. Tak ho začal používat manžel, a jediné co jsem z něj dostala bylo. Jo je fajn, budu to používat.


Miluji miniaturky jsou tak roztomilý!! Sérum je opravdu luxusní, nejenže luxusně voní, ale oční okolí pěkně hydratuje a viditelně ho zbaví jemných mimických vrásek. Má hodně tekutou mléčnou texturu, ale při roztírání se najednou změní v hutnou smetanu a na oční okolí ho stačí vážně troška. Takže miniaturka mi vydrží asi hodně dlouho. Chvíli mu trvá než se do očního okolí vsákne, ale nevadí mi to, a ráda mu to odpustím. Po jeho použití je mé oční okolí takové napapkané a spokojeně září.


O této micelární vodě vám moc neřeknu, protože je to opravdu miniaturní balení  a vyšlo mi na pár použití. Micelárka má příjemnou květinovou vůní, která mě baví. Pleť nevysušuje, ale v očích lehce štípe. Sice na obalu se píše, že se s ní dá odlíčit makeup i dokonce i oční. S tím bych souhlasila asi jen tak na půl, oční makeup vůbec a lehký denní makeup ano.


Do dalších let bych chtěla Ryoru popřát mnoho dalších úspěchů a ještě více zajímavých produktů.



Znáte značku Ryor a její produkty?

Vaše Hevi


_____________________________________________________________________________

PS: Článek není domluvený a psala jsem ho z vlastní vůle, protože značku ráda používám, ale to jde asi vidět.


Komentáře

  1. Jee, krásný nový desing blogu! :)

    Ryor mám taky moc ráda. A vím, že ho používala ráda i moje babička. :) Tolik produktů jako ty jsem ještě nevyzkoušla, mám převážně ty z řady Aknestop, ale vytipovala jsem si u tebe další. :))

    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) Na aknestop slyším a čtu hodně chváli, je to skvělá řada :) To jsem moc ráda :-)

      Vymazat
  2. Teda, to je pořádná sbírka Ryor kosmetiky! Já od nich momentálně používám pleťový krém s UV faktorem a není špatný, jen mě od další koupě odradilo nesympatické složení.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem vždycky chtěla mít Ryor ráda, ale z ničeho jsem si nesedla na zadek. Nejlepší je odličovač, šampon za mě průměr (za tu cenu spíš podprůměr a vede Balea) a kondicionér mi vlasy dost nerozmotal. Dál jsem měla celou řadu Aknestop a tam mě nic neuchvátilo :( Hlavně jsem tak nějak čekala, že je to přírodnější značka a podle složení nic :(

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já jsem ještě asi nic od Ryoru nezkoušela, takže bych ti chtěla poděkovat za super tipy! Jinak máš krásně nafocené fotky.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) Jsem ráda, že ti článek poskytl inspiraci :-)

      Vymazat
  5. Pěkný článek, strašně jsem se na něj těšila :) Dvoufázový odličovač jsem kdysi taky používala. Nedávno jsem si pořídila slupovací masku, sérum na rozšířené póry a krém z řady Aknestop. Zatím jsem spokojená :)

    Roztomilosti ze ZOOTu

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezký článek. Kdybych neměla kosmetickou stopku, hned bych něco nakoupila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Tak až ji budeš chtít porušit máš inspiraci :-)

      Vymazat
  7. Značku Ryor mám ráda, protože se je kvalitní a dá se sehnat za pěknou cneu a v každé drogérii (teda alespoň u nás :D))

    INKA lifestyle blog

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)