PLEŤOVÁ KOSMETIKA - ASTRID - MLÉKO, ČISTÍCÍ VODA A KRÉM


Dneska pro vás mám recenzi tří produktů od české značky Astrid. Produkty jsem měla možnost otestovat díky spolupráci, kterou mi značka Astrid nabídla. Ráda jsem spolupráci přijala, protože se jedná o českou značku, a myslím že zrovna značka Astrid patří k našim kosmetickým chloubám.


Něco o značce a o produktech si můžete přečíst již v prvním článku.


Značku Astrid asi znáte z kosmetických poliček vašich babiček, maminek, a doufám že i z těch vašich. Značka je na trhu více než 150 let a za tu dobu se její sortiment rozrostl o mnoho produktů.


Říkáte si, že tyhle produkty Astrid neznáte? Možná to bude tím, že produkty mají inovované obaly i složení, a musím uznat že nový přebal se moc povedl. Mají jednoduchý, líbivý obal který přináší i závan luxus. Libí se mi jednoduché a nápadité obaly, které zaujmout na první pohled, a tyhle určitě ve stojanu upoutají vaši pozornost. Za to velký palec nahoru.


Poslední dobou má odličovací rutina začíná právě odličovacím mlékem. Byla jsem moc ráda, že se zrovna v mém balíčku odličovací mléko ukrývalo. Samotné mléko se schovává v pevném, ale poddajném obalu z kterého se skvěle dávkuje. Sice ještě nevím jak dobře se z obalu dostane všechen produkt a možná bych více ocenila namísto klasického uzávěru pumpičku, ale věřím že mléko vyždímám do poslední kapky. Po otevření víčka vyvane jemná svěží vůně, která je příjemná jak mému nosíku tak mé pleti.


Mléko má lehkou konzistenci, kterou opravdu vítám, protože pro normální až smíšenou pleť, která se občas mastí je lepší lehká konzistence, která pleť nezatíží, což je občas problém hutnějších mlék.


Na odlíčení makeupu čarodejnice jsem použila 10 odličovacích tampónků. Docela mě překvapilo, že mléko dokázalo odlíčit jak klasický makeup, tak třpytky a lepidlo na řasy. Stačilo jen namočený tampónek od mléka přiložit na třpytky nebo lepidlo chvíli počkat a pak stáhnout. V případě lepidla jsem musela akci opakovat znovu. Pokud jsme měli v plánu odličovací mléko používat i na oční makeup, tak vám to moc nedoporučuji, protože ti kteří mají oční okolí citlivější si zažijí perné chvilky. Mléko v očích lehce štípalo a zamlžilo pohled. Možná to bylo i mou nešikovností, že jsem si mléko nanesla i do oka, ale přiznám se že jsem to podruhé ani nezkoušela.


Na běžný denní makeup stačí 2-3 tampónky, ale tohle záleží podle použitého makeupu. Po odstranění makeupu mlékem je má pleť jemná na dotek a hlavně suchá bez nepříjemného lepkavého pocitu. Mléko nemá tendence podporovat maštění pleti, spíše naopak ji lehce zmatní.


Bohužel malé mínus má mléko, že pleť nevyčistí 100 % (spíše na 99 %), a jemné dopady makeupu se na pleti ještě objevují, ale není to nic hrozného s čím by si neporadil jeden tampónek a pár kapek odličovací vody nebo micelární vody. A jedním tahem je makeup zcela pryč.


Stejně jako mléko má podobný obal i odličovací voda. I když jsem u mléka lehce vytkla obal, tak u této vody mi to nijak extrémně nevadí, možná i proto že obsah je tekuté konzistence a dostat z obalu vše nebude žádný problém. Navíc co u vody ještě oceňuji je průhledný obal, díky kterému vidím kolik produktu mám a nepřekvapí mě, když mi při večerním odlíčení náhle dojde.



Po odlíčení pleti pleťovým mlékem ji dám chvíli oddychu a vrhnu se na ji ještě s pleťovou vodou, abych pleť zbavila nečistot nadobro. Pleťová voda se pyšní stejnou vůni jako mléko, jen je o kapánek výraznější. Vůní chvíli cítím i vyčištění pleti, někomu to může být nepříjemné a mě to nevadí, pleť je svěží, voňavá a já spokojená. Když pleť dooličuji vodou, tak je chviličku pleť na dotek "mokrá" ne lepkavá, takhle bych to nepopsala, spíše je to pocit když si pleť osvěžíte vodu a necháváte ji samovolně uschnout. Po "uschnutí"zůstává pleť trošku vypnutá, ale svěží. Na obalu se můžeme dočíst i to, že by měla voda stahovat póry. U téhle skutečnosti jsem lehké stáhnutí pórů zaznamenala, ale nečekejte že když vodu použijete že se vám z obřího póru udělá mikro póreček. To určitě ne, ale je možné že při delším používání se to stát může. 


Po dokonalém odlíčení je načase pleť ošetřit i krémem. Astrid nabízí krém, který vám postačí jak večer tak i ráno. Jestli s tímhle můžu souhlasit, záleží na ročním období. Krém slibuje, že pleti poskytne hydratací a navíc ještě vaši pleť zmatní. Když se vrátíme k tématu ročního období, tak na jaro/léto je tenhle krém božskej. Jeho lehoučká konzistence se do pleti vstřebá lusknutím prsty a pleť pořádně nakopne k životu. Ale zpět k hydrataci, která je přes jaro/léto pro mou pleť dostačující, v případě podzimu/zimi je tento krém, až moc lehký a já dávám přednost hutnějším krémům.


Krém oplývá stejnou vůní jako jeho předešlý kamarádi, a která se líbí jak mé pleti tak mému nosánku. Po použití krému je má pleť rozzářená a napapaná jako by dostala svoji denní dávku vitamínů. Líbí se mi, že krém se do pleti vstřebává tak rychle že pleť nemá šanci si všimnout, že jsem na ni nějaký krém dala. Pleť s tendencí vyrovnat se malému fritáku, určitě ocení jeho další funkci, a to zmatnění pleti, která je i v mém případě vítaným pomocníkem hlavně v oblasti T-zóny.


Samotný krém se ukrývá v malém plastovém kalíšku s pevným uzávěrem. Zase oceňuji jednoduchost a eleganci obalu. V tomhle směru se značka posunula opravdu správným směrem. Jen tak dál.



Produkty jsem testovala cca dva měsíce a za tu dobu vidím krok ku předu k lepší pleti než byla dříve. Zdá se mi, že pleť se v oblasti T-zóny mastí méně než dřív. Pleť je vypnutější, zdravější a menší úbytek pórů je také znatelný. Takže pokud máte pár kaček navíc, protože tahle kosmetika je opravdu levná, určitě neudělá špatně když namísto do prasátka je investuje do kosmetiky Astrid.


PS: Určitě zavítejte i na stránky kosmetiky ASTRID
PS2: Facebookové stránky ASTRID.


Vaše Hevi

Komentáře

  1. Od Astrid jsem měla spoustu těch postarších produktů které mi vůbec neseděly ale líbí se mi inovace a říkám si proč nevyzkoušet a porovnat jak moc se zlepšily. Skvělá recenze,krásně popsané pocity, detaily prostě super. Vím že tato kosmetika nestojí moc a dle tvých popisků si myslím že by mi mohla vyhovovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Určitě je zkus, věřím že tahle nová řada ti sedne lépe!.

      Vymazat
  2. Posledni dobou slysim na astrid samou chvalu a tvuj makeupovy test me presvedcil, ze stoji za zkousku👍

    Andreablog

    OdpovědětVymazat
  3. Mám moc ráda opalovací krémy od Astrid a tato inovovaná kosmetika vypadá krásně! Určitě si něco pořídím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé já právě na testování dostala opalovací krémy, takže už se moc těším na testování!!

      Vymazat
  4. Ta pleťová voda a krém mě zaujaly o něco více než mléko, ale i to vypadá dobře :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem teď testovala kosmetiku Astrid a jsem moc spokojená, příjemně mě překvapila.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  6. O ejto značke som ešte nepočula, no vyzerá to zaujímavo :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  7. Je super ,že konečne aj takéto klasické značky sa konečne prebrali a robia už viac výrobkov. Minule som si všimla ,že aj indulona má nejaké telové krémy :). Od Astrid som mala asi len balzam, ale kuknem sa aj na tieto výrobky :)

    Giveaway

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)