KOSMETICKÁ DRBÁRNA: M.A.C.



M.A.C je kanadská značka kosmetiky, která byla založena v roce 1984. Za jejím založením stojí dva muži (Frank Angelo a Frank Toscano), kteří se spojily proto, aby zaplnily díru na trhu po vysoce kvalitní kosmetice. A to se jim opravdu podařilo. Ze začátku kosmetika byla dostupná pouze pro vizážisty, kterým byla i původně určena. Jenže díky celebritám se rozšířila i mezi nás běžné uživatele. V roce 1998 značku koupil kosmetický gigant Estée Lauder. A dnes značka patří mezi vysoce kvalitní a jednu z nejrozšířenějších značek. Kosmetika netestuje na zvířatech. 


Osobně se značkou pár zkušeností už mám a ve své sbírce ukrývám mono stíny a rtěnku. Jednou bych chtěla svoji sbírku rozšířit o další rtěnky, korektor a rozjasňovač. 

Velký výběr kosmetiky M.A.C je dostupný na eshopu Lips2kiss.


Swimming /lustre/

Zleva/bez báze/s bází/bílá tužka/

Krásný zelenkavý odstín, který je doplněn lehkým zlatým odleskem a stříbrnými třpytkami, Třpytky jsou tak miniaturní, že na víčko vytváří jen stříbrné odlesky, které doplňuje zlatý odlesk. Stín Swimming je středně pigmentovaný a z téhle čtyřky je na tom s pigmentací nejlépe.


Twinks /veluxe pearl/

Zleva/bez báze/s bází/bílá tužka/

Čokoládová hnědá, která v sobě skrývá zlatavé odlesky. Stín je středně pigmentovaný a vůbec nepráší. Stín ráda používám na celé víčko a v ohybu stín ztratím až do ztracena. Je to takový můj zachránce, když pospíchám a potřebuji se jemně nalíčit a oči probudit k životu a právě díky zlatavých odleskům mi tenhle stín dá co potřebuji.


Créme de Violet /frost/

Zleva/bez báze/s bází/bílá tužka/

Na první pohled mě stín zaujal pro svůj světle fialkový základ, který je doplněn zlatými třpytkami. Bohužel na druhý pohled mě stín zklamal. Pigmentace je nízká a pokud chcete aspoň něco ze stínu vytřískat musíte mu řádně pomoct, ale abych stínu zase moc nekřivdila, tak musím uznat, že zlatavé třpytky z fialového základu moc neopadávají.


Electric EEL /satin/

Zleva/bez báze/s bází/bílá tužka/

S pigmentací jako fialový stín je na tom podobně i tenhle tyrkysově-modrý. Bohužel i tento stín potřebuje nějaký základ nejlépe bílý, který mu přidá na intenzitě, ale za to se vám odmění nulovou prášivostí. Stín má saténový finish, který je doplněný lehkým bílým leskem, který na víčku je skoro nepatrný.


Stíny mi bez báze vydrží 8,5 hodiny s bází celý den. Stíny jsou jemně namleté a neprášivé. Jedinou výtku mám k pigmentaci, která je odlišná kus od kusu. Pokud se bavíme o ceně stínu, která se pohybuje kolem 450 Kč. Tak ta je podle mě zbytečně vysoká, ale pokud máte štěstí dají se sehnat stíny už použité za nižší cenu.


Ač na první pohled jemný a elegantní obal rtěnky mi na ústech vytváří nepatrný úsměv, protože mi lehce připomíná tampón. 


Rebel /satin/

Když jsem si vybírala rtěnku M.A.C tak jsem chtěla odstín, který nejvíce unosím, A právě Rebelka byla moje jasná volba. Temný ostružinový odstín je pro mě jako na míru.


Rtěnka má saténový finish a krémovou konzistenci. Na rtech mi ve skvělém stavu vydrží cca 5,5 hodiny pak se začíná lehce ztrácet. Rtěnku mohu použít i bez konturovací tužky a nikam se mi neroztéká. Rtěnka mé rty nijak extrémně nehydratuje, ale ani je nevysuší. Cena rtěnky se pohybuje kolem 500 Kč. I když jsem cenu vytýkala stínům, tak u rtěnky mi nějak extrémně nevadí, protože kvalitou dostojí ceně.



A co vy a značka M.A.C? Máte nějakou zkušenost?


Vaše Hevi


Komentáře

  1. MAC jsem vždycky chtěla vyzkoušet, hlavně právě stíny a rtěnky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda ta rtěnka je skvělá a líčení se ti moc povedlo, krásná pigmentace. Od MAC jsem zatím nic nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  3. Rtěnku od Macu bych taky jednou chtěla, ale pořád nevím, který odstín si koupit, abych ho za ty peníze unosila opravdu nejvíc :)
    http://hollychicc.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Stíny krásně pigmentované a rtěnka prostě nádherná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnka je nádherná a o pigmentaci stínů bych polemizovala. :/

      Vymazat
  5. Taky mám doma pár kousků a musím říct, že obaly těch mono stínů nic moc teda za takovou cenu.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
  6. Skúsenosť mám. Mám jedny monotiene (Club) a tam pigmentáciou nie som nadšená. Potom mám Paint Pot v odtieni Bare Study, ktorý používam ako krémový rozjasňovač, lebo tiež mi nesadol ako podklad pod tiene. Potom mám aj rúž v odtieni Impassioned a je to asi najlepší kúsok v mojej zbierke. A moja najčerstvejšia skúsenosť je s lícenkou v odtieni Mocha a tú si chválim :).
    Rebelka vyzerá skvelo, ideálna na jeseň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvářenku Mocha jsem okukovala a docela nad ní přemýšlím :-)

      Vymazat
  7. Ja mám make-up a korektor. Mono očné tiene si nekupujem a aj keď vyzerajú super, hlavne ten posledný, tak to nie je nič pre mňa. Mám radšej paletky. :) Ale nad rúžmi už uvažujem dlhšiu dobu, tak uvidíme :)

    pinkshaaark

    OdpovědětVymazat
  8. Mám od MAC rúže (tie sú super), pro longwear concealer (maximálna spokojnosť) a dva tiene. A tu to išlo zo 100 na 1 :/ neviem či je to finishom týchto tieňov, ale pigmentácia fakt slabá. Jeden je dokonca ledva vidno aj keď si ho dám na mokro :(
    No čo, musím vyskúšať iný finish tieňov - zas dôvod na nákup :D

    www.simonazacko.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se stíny nemám problém jen já.. :( trošku jsem se bála.. :(

      Vymazat
  9. Tak a teď budu mít akorát zase depku :D, protože já stále od MAC nic nevlastním. Každopádně stále čekám, až budu mít příležitost se podívat do Prahy, a pak si snad už konečně i já něco pořídím. :) Nejvíce bych si přála make - up nebo rtěnku. :)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebuděš.. na stíny tě moc asi nenalákám, ale ta rtěnka stojí za vyzkoušení!!

      Vymazat
  10. Veľmi pekný článok. Ja mám M.A.C veľmi rada vlastním od tejto značky 4 ruže a zhodou okolností jeden z nich je ten istý ako máš ty :) Nechcela by si vzájomne sledovať? Ak áno daj mi vedieť. http://andreanalens.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rebel je nádherný stín, a je skvělé že ho tvá sbírka ukrývá také :-)

      Vymazat
  11. Já jsem byla dřív posedlá tím mít něco od MAC, ale nějak mě to přešlo :D Ale jsem ráda, že vidím další recenzi a názor od blogerky :) Díky moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nz :-) Já také, ale musím říct, že mě stíny zklamaly, ale rtěnka značce reputaci napravila.

      Vymazat
  12. Od Macu by som veľmi chcela vyskúšať hlavne rúže. Ale aj tiene vyzerajú aj skvelo. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ta rtěnka má dokonalý odstín! :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  14. Kosmetiku MAC miluji! Hlavně pudr a rtěnky!

    OdpovědětVymazat
  15. Ty zelinkavé stíny se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)