SPORTIQUE - BIO SHEA BUTTER - LEMON

Značka Sportique pro mě byla dosti neznámá. Díky facebookové reklamě jsem si všimla eshopu značky na kterém mě pár produktů zaujalo. První vlaštovkou z eshopu je Bio bambucké máslo s citrusovým olejem. Máslo obsahuje 75 ml a jeho cena je 199 Kč.


Původně byla značka vyvinuta pro vrcholové sportovce. Dneska si ji můžeme užívat i mi obyčejní spotřebitelé. Letos značka oslaví 10 let od svého založení. Během svého působení se značka může pyšnit několika certifikáty. Značka netestuje na zvířatech a vyrábí čistě z přírodních surovin. Kvalitní suroviny jsou základem k ještě lepším a kvalitnější produktům a těch nám značka nabízí opravdu mnoho.


Bambucké máslo je tuk, který se hojně využívá v kosmetickém průmyslu. Bambucké máslo se získává z plodu afrického stromu zvaného ořešáku. Strom má plody, které svou velikostí připomínají švestky a právě tyhle plody obsahují jedlé pecky ze kterých právě vzniká nám známé bambucké máslo. 


Bambucké máslo je hojně využíváno v kosmetickém průmyslu hlavně pro své účinky. Máslo chrání pokožku před nepříznivými vlivy prostředí a regeneruje ji. Dále zvyšuje elesticitu a zpomaluje proces stárnutí pokožky. Bambucké máslo vám z části může nahradit i dezinfekci, a to díky jeho protizánětlivým a hojivým účinkům.


Bambucké máslo je skvělý pomocník, který není na škodu mít v každé kabelce a díky praktickému obalu, který nám nabízí značka Sportigue už to není žádný problém. Bambucké máslo se ukrývá v malé plechové krabičce se šroubovacím víčkem, takže se nemusíte bát, že se vám máslo rozpatlá po celé kabelce.


Máslo je hutné, ale ve spojení s horkou pokožkou se začne lehce roztékat po pokožce a během chviličky se začne vstřebávat. Z eshopu jsem si vybrala máslo, které v sobě navíc obsahuje citrusový olej. Vůni citrusů cítím i ze své pokožky po každém použití. Máslo jsem hojně využívala na suché místa na obličeji, které se mi v zimě často vytváří. Máslo si s nimi lehce poradilo a neměla jsem ani problém s makeupem, který jsem se nebála aplikovat i na vsáklé máslo.


Bambucké v sobě ukrývá bezpočet využití. Využít ho můžete i v přípravě domácí kosmetiky například do balzámu na rty nebo při manikůře na suchou kůži kolem nehtů. Když vám dojde gel nebo tužidlo na vlasy v malé míře vám jako náhrada poslouží i bambucké máslo. Skvěle se hodí i jako vyživující maska na vlasy nebo na roztřepené konečky vlasů.


Používáte bambucké máslo a jakou značku?

Vaše Hevi


Komentáře

  1. Bambucké maslo vôbec nevyužívam, ale toto vyzerá naozaj skvelo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná není na škodu ho zkusit, značka nabízí i více vůní.

      Vymazat
  2. Raz som mala bambucké maslo vo forme pomády a pomáhalo mi na vysušené pery. Toto vyzerá tiež super, určite sa po ňom porozhliadnem. :)
    Pozývam teba a tvoje čitateľky na giveaway:
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2016/02/giveaway-time.html

    OdpovědětVymazat
  3. Bambucké máslo nepoužívám, nemám nijak výrazné problémy se suchou pokožkou nebo jiné kožní potíže. Určitě je to věc daleko lepší než nějaké chemické krémy z drogerky za pár korun a myslet si jak je to zdravé.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to vyzerá neuveriteľne dobre. Ja osobne milujem citrusovú vôňu ale bambucké maslo doma nemôžeme používať. Náš pes z neho šalie (keď ho len ucíti) a potom stále za nami chodí a olizuje nám ruky a pod. :) Malý blázonko :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  5. Citrusový olej? To musí krásně vonět :))

    Shea butter úplně zbožňuju, většinu svých tělových máslíček mám právě s ním, navíc mi voní :) A kdybych tu neměla na spotřebování asi tak 200 mazadel, tak neváhám, tohle mě doopravdy zaujalo :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní to božsky, svěží, příjemná vůně, prostě dokonalost. To znám já mám tolik mazadel, že to v životě nevypotřebuji, ale stejně je musím mít všechny.

      Vymazat
  6. Mám skúsenosť s týmto maslom, len od inej značky a musím povedať, že je perfektné! (aj mamča si ho pochvaľuje :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skvělé, já plánuji i menší srovnání s dalšími značkami, které nabízí tyhle másla.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)