CO VONÍ A NEVONÍ MÉMU ŠŇUPÁČKU?

Dneska jsem si pro vás připravila hodně voňavé počteníčko. V tomhle článku se dozvíte něco o mě a mém vybíravém šňupáčku. Připravila jsem si pro vás výběr vůní, které mám ráda, ty které nemám ráda, ale i ty které mi v kosmetice trošku chybí. Není to výčet všech vůní, ale řekněme jen takový malý základ. 

...Vůně, které mám ráda...


... jsou vůně, které mám v kosmetice ráda a nevadí mi, a vyhledávám je dost často...

ZDROJ
Myslím, že kokosová vůně patří k těm snad nejoblíbenějším. Když se řekne kokos první co mě napadne je moje milované kokosové tělové mléko od Balea. Jemná čistá vůně kokosu je něco pro mě. V případě, že se kokos spojí ještě s jinou vůní, tak od toho dávám šňupáček co nejdále. Nevím proč, ale ještě jsem nenašla spojení kokosu a "něčeho" co by mi opravdu vonělo, anebo spíše značku, která by to uměla smíchat tak, aby to vonělo...

ZDROJ

Malinová vůně pro mě byla dříve neznámá, ale poslední dobou mě tahle vůně učarovala. Jemná, lehká vůně malin mě vždy dokáže krásně nabudit a probudit. Moje malinové zlatíčko je malinový krém na ruce z limitované edice od Manufaktury. Milovala jsem i balzámek, ale ten mi bohužel došel a než jsem si stihla koupit další tak limitovaná edice ulétla i s létem…

ZDROJ

Vanilka je vůně, kterou zbožňuji snad ve všem. Od krému na nohy po parfém. Smyslná vůně, která dokáže být hravá, divoká a jemná zároveň si s mým šňupáčkem umí zahrávat. Celá já :-)



...Vůně, které moc nevyhledávám...

ZDROJ

Levanduli jako květinu mám ráda a voní mi, ale nevím proč, ale když se levandule objeví v kosmetice tak už mi nevoní. Určitě nezatracuji vše levandulové, ale že bych cíleně po téhle vůni prahla, to se říct nedá.

ZDROJ

Skořice mi připomíná čas vánoc, když voní ve svařeném víně nebo babiččině jablečném závinu. Ráda si na vánoce skořici dám na stůl ještě s dalším ovoce a užívám si její vůni plnými doušky. Bohužel v kosmetice její opojná vůně zmizí a pro mě je už nezajímavá. A opravdu málo kdy dokáže z produktu vystoupit na tolik, abych o ni zájem projevila.

ZDROJ

Čokoláda je vůně, u které se nemůžu rozhodnout. Na jednu stranu mi voní v krémech na tělo a ruce. Na tu druhou mi nevoní ve sprchovém gelu nebo masce na obličej. Ale je tu i třetí strana nebo vyjímka chcete-li, když se čokoláda spojí s ovocem, tak se ji nemohu nabažit.


...Vůně, které mi chybí...

... to jsou vůně, které mám ráda, ale v kosmetice mi chybí ...

ZDROJ

Jasmín, pro někoho je to vůně výrazná, pro někoho zase jemná. Každý jasmínovou vůni vnímáme jinak. Pro mě je to jemná, nasládlá vůně, která mě vždy uklidní a dodá mi pocit klidu a pohody.

ZDROJ
Elegantní květinou vůni tulipánu bych uvítala třeba v krému na ruce, ale ani za parfém bych se nezlobila. Moje nejoblíbenější jsou žluté tulipány.

ZDROJ

Nasládlá kořeněná vůně je ideální na podzim. Manufaktura má krém na ruce s vůní švestky a je to božský krém. Opravdu nepopsatelná vůně. Jednu chvíli cítím koření, chvíli zase žvýkačky a do toho se míchá perník. Manžel zase skořici... No tak mi povězte, jestli někdo tento krém máte, jak vám to vlastně voní.


Vůní je snad tisíce a tohle nejsou ani všechny, které bych vám chtěla ukázat. Budu ráda, když mi napíšete, jestli vás tenhle článek bavil a chcete další pokračování, a nebo ,máte už šňupáčky tak ucpané, že už více vůní nepojmou? :-)


 S láskou a vůní

Vaše Hevi



Komentáře

  1. Skvělý nápad článku! Já moc nemusím květinové vůně, ale levandulovou mám ráda.. Miluji skadké, až přeslazené vůně, např.vanilku, kokos, čokoládu a z ovocných mám moc ráda jahody, maliny, pomeranč, meloun a ananas :))

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat
  2. Docela se shodneme :) U mě vede vanilka, kokos, mango, pomeranč, naopak nevyhledávám čokoládu, levandule, růže. Jo, najít něco se švestkou či třešní, je občas problém, moc toho v nabídce není. Skořice mi nevadí.
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mango je úžasná vůně.. :-) Ano bohužel.. např. švestka se skořicí voní božsky.. mám takový čaj.. :-)

      Vymazat
  3. S tou švestkou má hodně avon kosmetiku pečující. :) Miluju vůni čerstvých růží a ono i celkově všech kytek skoro. Kokos mám ráda jak na čem a tak to mám i s vanilkou. :)
    http://anyworld0036.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano vůně růží je úžasná. Momentálně testuji kosmetiku z růží a ta voní opravdu jako nařezané růže :-)

      Vymazat
  4. Taky moc v kosmetice levanduli nemusím a ke švestce bych si ráda přivoněla, musí to být krásná vůně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to nádherná vůně.. sladká, kořenitá a osobitá zároveň.

      Vymazat
  5. To je fakt že ten jesmín chybí! Mám to úplně stejně abych pravdu řekla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasmín miluji už od mala, když jsem chodila z babičkou na procházky chodily jsme kolem zahrady a tam voněl jasmín.. byla to nádhera..

      Vymazat
  6. Dobře, že vím, co ti v kosmetice navoní.. To všechno, co jsi zmínila (ať už vůně/nevůně/pohřešovaní) tak mám všechny ráda, možná s čokoládou moc přátelé moc nejsme :D

    Měj se v lásce,
    Janet ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně čokoládu raději jím :-)

      Vymazat
    2. Souhlasím, navíc ty čokoládové kosmetické výrobky ani nevoní jako čokoláda, je to taková nepopsatelná "vůně" :D

      Vymazat
    3. Já bych to popsala, jako nepopsatelná vůně.. :D

      Vymazat
  7. Kokosovou vůni mam taky ráda, ale čokoládovou taky moc nemusím :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když teď mě napadadlo, že čokoláda a kokos dohromady nemusí být špatná.. jednou jsem měla kokosovou čokoládu.. :-)

      Vymazat
  8. Rozhodně mám raději svěží a čisté vůně než ty hodně květinové a sladké. Co se čokolády a skořice v kosmetice týče, na tom se s tebou shodnu. Jsem velký fanoušek citrusových vůní obzvlášť v šamponech a sprcháčích a červený grapefruit asi úplně nejvíc. Jsem fanoušek ovoce: Maliny, citrusy, jahody, meloun..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluji mátový sprchový gel a citrusové mám taky moc ráda.. :-)

      Vymazat
  9. Veľmi zaujímavý príspevok :) S niečím as s tebou úplne zhodnem napr. kokos milujem :) Naopak čokoládu, čo ty nie, ja áno :) Ale je pravda, že záleží i od kozmetiky. Napr. ZIAJA čokoládové výrobky milujem, od Oriflame-u veľmi nie

    Katka i s mojou GIVEAWAY nepremeškaj už ani jednu novinku na mojom blogu a ani jednu súťaž :) Už čoskoro chystám naozaj extra veľkú giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to je pravda. Jednou jsem měla sprchový gel nebo pěnu do koupele, teď nevím, od Oriflame s vůní bílé čokolády, ale něco tak smrdutého jsem necítila.. to byl hnus... :/

      Vymazat
  10. Já miluju višnovou, vanilkovou, meruňkovou, melounovou a nějaké květinové vůně. Nemám ráda vůni čokolády :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Meruňka musí být také krásná vůně, vlastně si teď ani nevzpomínám jestli jsem v kosmetice na meruňku narazila.. :/

      Vymazat
  11. Úplně souhlasím se zařazením skořice (skořici jako takovou miluju, v kosmetice je ale použitelná jen v kombinaci s jablkem, jak zůstane sama, je to čirá chemie), jasmínu a "magické" švestky! :) Já bych si ještě přidala grep, i když nevím, do které kategorie - voní mi, když je nechemický, a to málokterá značka umí... :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano o grepu jsem uvažovala, ale s jeho zařazením jsem váhala. Protože udělat vůní grepu odpovídající aspoň trochu realitě. Teď mě napadá, že manufaktura má myslím grepový krém na ruce.. :-)

      Vymazat
  12. Skvělý nápad na článek. Já jsem si zrovna dnes koupila kokosový balzám na rty a to je teda bomba, ta vůně i chuť. Vím, že Dermacol měl ve své řadě Aroma Ritual sprcháč s vůní jasmínu, ale je pravda, že teď už jsem ho dlouho nikde neviděla, tak ho možná stáhli z prodeje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Fakt, tak to jsem ani nezaregistrovala. To je škoda jestli Dermacol svůj sprchový gel s jasmínem stáhl z prodeje. Věřím, že to byla úžasná vůně.. :-)

      Vymazat
  13. Já chci určitě pokračování:-) V kosmetice mám ráda všechny takové ty ,,jedlé,, parfemace, jako je čokoláda, vanilka, karamel, některé druhy ovoce. Naopak moc nemusím stejně jako Ty vůni skořice, moc mně nebere ani meloun nebo černý rybíz. A co mi v kosmetice chybí je třeba vůně meruněk a broskví.

    OdpovědětVymazat
  14. Jé tak tohle je super článek :) Já nemám moc ráda právě kokosovou vůni a moc se mi líbí levandulová :)
    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji.. :-) Je zajímavé, jak každému voní něco jiného :-)

      Vymazat
  15. Miluji kokos, vanilku a skořici. A jak říkáš, kokosové mléko od Balea je úžasné! Krásně taky voní broskev a meruňka. Měla jsem takové mléko z Body shop.
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Meruňku taky docela často zmiňujete, budu se ji muset podívat trochu více na pecku :)

      Vymazat
  16. Moc hezký a originální článek!:))

    OdpovědětVymazat
  17. Já mám nejraději vanilku, kokos a levanduli :)

    V jednoduchosti je krása

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vanilku a kokos souhlasím.. ale levanduli moc ráda nemám.. :(

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)