MASKA JAKO DŮLEŽITÁ SOUČÁST PÉČE O PLEŤ

Pleťové masky jsou velmi zapomínaným krokem v péči o pleť. Pro někoho je to zbytečné vyhození peněz, jiní nechápou jejich smysl a další si řeknou, že na ni vlastně nemají ani čas. Ať už jsou vaše důvody jakékoliv, tak jsou zcela mylné, protože maska minimálně jednou týdně, vám udělá více užitku než třeba pravidelné používání hydratačního krému nebo séra.



Vhodně zvolená maska vaší pleti dodá nejen hydrataci, svěžest, rozjasnění, uklidnění podrážděné pokožky, ale i čisté póry, vypnutou pleť, jednoduše vše na co si vzpomenete. Jelikož hlavním účelem masek jsou právě tyhle kroky, a to vše během pár desítek minut.



Maska jako taková totiž obsahuje vyšší koncetraci různých sér, přírodních látek, olejů a dalších pokožce prospěšných složek, které jsou vhodně zvoleny tak, aby pleti daly, co nejvíce. Při jejím správném použití je totiž effekt viditelný ihned. Proto není naškodu si masku dopřát i před líčením, když vás čeká nějaká důležitá událost, kde chcete vypadat co nejlépe.


Ale i použití masky má svá pravidla. A tím nejdůležitějším je důkladně vyčištěná pleť, protože jinak smysl použití masky upadá. Po vyčištění gelem, pěnou nebo mýdlem, není na škodu použít i peeling, který odstraní veškeré odumřelé buňky a pleťi můžete dopřát i pár kapek tonika.


Když je vaše pleť připravená, stačí si vybrat jen druh masky. A že jich na našem trhu je nepřeberné množství, asi připomínat nemusím. Zvolit si můžete krémovou, gelovou, slupovací, bahenní, liftingovou, plátýnkovou, projasňujíc atd. Protože každá má své výhody, nevýhody a na trhu je  nepřeberné množství značek, tak si je postupně rozebereme v dalších článcích jednotlivě.


Když máte masku vybranou, přejdeme k její aplikaci. Pokud jste si zvolily masku, která se musí nanášet prsty, tak raději sáhněte po navlhčeném kosmetickém štětci určeného k nanášení masky a nebo to může být jakýkoliv větší plochý štětec s umělým vláknem. Tímto způsobem masku nanesete rovnoměrně a zbytečně si ji nevyplácáte moc.



 Důležité je také zjistit, jak dlouho se má maska nechat působit. Je zbytečné překračovat předem daný čas, jelikož maska vám dá to co má a více z ní stejně nevyždímáte.


Stejně jako je důležitá očista pleti před maskou je důležité i smytí masky. Samozřejmě podle jejího druhu, protože třeba v případě plátýnkové masky je lepší zbytek séra z masky jemně vmasírovat do pokožky, než-li ho odstraňovat. Pokud je to nutné použijte lehký denní krém dle vašeho typu pleti.


A jak jste na tom s používám masek vy? 
Máte svoji oblíbenou?


Vaše Hevi

Komentáře

  1. Masky miluji, mám ráda plátýnka a hydratační, třeba biodermu nebo skincode :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem masku od Soaphorie a ta byla boží. Momentálně jsem si oblíbila masky od Loreal. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsou super, na L'Oréal uvažuji. Dokonce jsem na elninu našla i nějaký set tří miniatur, takže přemýšlím, že ho objednám a zkusím :)

      Vymazat
  3. TAk ta od Freemanu mě hodně zaujala, Avon masky znám, mám ozkoušené, používám a taky ráda. Jinak já se snažím masky používat tak 2-3x v týdnu a to poměrně dlouhou dobu, co se vůbec o svou plet starám. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šikulka, to je moc dobře :) Freeman masky jsou super, nejsou drahé jejich velké balení, obří výběr a za mě z větší části fungují. :) Avon je pro mě taky klasika :) na nich jsem i začínala :D

      Vymazat
  4. Já masky miluji a moje nejoblíbenější je mangová od Missha (plátýnková).

    OdpovědětVymazat
  5. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti dobre starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja masky úplne milujem, ale častokrát sa mi ich nechce dávať. Ale niekedy mám vyslovene chuť sa na všetko vykašľať a dopriať si pol hodinku len a len pre seba. Planet spa masky mi napríklad absolútne nesadli. Celkom fajn je nočná maska z oriflame, ale je dosť hutná, takže ju nepoužívam často. Oveľa častejšie používam čiernu masku na oblasť brady a nosa. A najlepšia maska, akú som kedy mala, bola Holika Holika.
    Nicol z World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  7. This is exactly the kind of helpful and thorough information i’m looking for. Much appreciated!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)