NEDĚLNÍ INSPIRACE PŘÍRODOU - LAVERA


Dnešní čtvrtý díl bych ráda věnovala kosmetice Lavera. Značka se řadí mezi čtyři nejvýznamnější výrobce přírodní kosmetiky a jako jedna z prvních svůj sortiment zařadila i do prodeje klasických sítí drogérií.


Lavera byla založena v Německu poblíž Hannoveru v roce 1987. Za vznikem této značky stojí Thomas Hasse, který se na vývoji výrobků podílí do dnes. Právě pod jeho rukama vznikl první výrobek, přesněji balzám na rty, který světlo světa spatřil roku 1975.


Hasse již od mala trpěl neurodermitidou a žádný lékař mu nedokázal pomoci. On to však nevzdal a začal pečlivě sledovat složení různých výrobků a zjišťoval, co jeho pleti prozpívá a co ne. A tím položil první základní kameny pro vznikl značky Lavera, která se za více než 25 let vyšplhala mezi ty nejlepší.


Pyšní se hned několika certifikáty - Ecocert, NaTrue, BDIH a Vegan. Některé certifikáty se udílejí jen dočasně a musí se obnovovat. To znamená, že značka je získává opakovaně. Pro spotřebitele je to důkaz, že kosmetika je opravdu na vysoké úrovni a svou kvalitu si dokáže udržet.


Lavera nabízí pestrý sortiment čistě přírodní kosmetiky v Bio kvalitě, nejen z péče o pleť, tělo, vlasy a nehty, ale také řadu dekorativní kosmetiky. Různé textury, vůně, odstíny, pestré barvy a kvalitní složení potěší nejen citlivou pleť.


RECENZE PRODUKTŮ


Tekutý make-up - 01 Ivory Light
Obsahuje 30 ml a stojí 275 Kč.

Makeup má lehkou krémovou konzistenci a krásně světlý odstín, který se pleti přispůsobí. Skvěle se nanáší nejen prsty, ale i větším kabuki štětcem. Nedoporučuji pod něj žádný extra mastný a hutný krém, protože pak makeup vytvoří masku. Celkově na pleti vypadá krásně po celý den a jeho nošení je velice komfortní. Občas se mi stává, že cca po 7-8 hodinách se mi začne srážet v oblasti nosu a trošku zalézá do větších pórů, ale není to pravidlem při každém použití. A zatím jsem nepřišla na to, proč to tak dělá.


Tekutý korektor - 01 Ivory
Obsahuje 6,5 ml a stojí 199 Kč

Korektor je stejné konzistence jako makeup a když ho do pleti jemně v klepete, tak splynou a vytvoří jeden celek. Je hodně světlý a oblast pod očima krásně prozáří. Na víčku mi občas prosvítají namodralé žilky a když ho aplikuji i na pohyblivé víčko a oblast pod obočí, tak nejenže mi víčko sjednotí, ale udrží i stíny po celý den.


Sypký pudr - transparent - článek
Obsahuje 8 g a stojí 299 Kč.

Pro mě jeden z nejlepších sypkých pudrů vůbec.  Promyšlené balení, které prášek udrží uvnitř i když odšroubujete víčko. Je jemně mletý, ale nelétá všude kolem. Při pudrování pleti na ni dosedá jako jemný závoj, zahalí ji do matu, ale stále ji dává pocit lehkosti a prodyšnosti.


Bronzující pudr Duo - Sahara
Obsahuje 9 g a stojí 249 Kč.

Z tohoto kousku jsem nadšená tak na půl. Při smíchání obou odstínů vznikne docela světlý nažloutlý odstín, který mé pokožce moc  nesluší. Proto je používám samostatně a nejraději tu tmavší část, pro světlejší najdu využití třeba pro teplé hodně nafouklé kouřovky. Bronzer trošku práší, ale nic co by nevyřešilo oklepání štětce. Pigmentace je dostačující a dá se vybudovat i výše. Během dne si bronzer drží intenzitu, ale po cca 11-12 hodinách začíná blednout a večer je na tvářích k nenalezení.


Pěnový rozjasňovač - 02 shining pearl
Obsahuje 4 g a stojí 139 Kč.

Pod víčkem se ukrývá našlehaná narůžovělá pěna se studeným podtónem, která při dotyku s kůží z pudrovatí. Nejlepší je ho nanášet prsty a jemně ho v klepat. Rozjasňovač nejlépe drží na pudrovém základu. Jestliže ho dáte na víčka jako základ pod stín, tak se neudrží a slije se do nehezkých linek, ale když ho navrstvíte na stín, nadělá neskutečnou parádu. Na tvářích zaschne a drží jako přibitý. Skvěle se hodí i jako základ pro vrstvení různých higliterů.


Minerální třpytivé oční stíny - 03 Indiánský sen - článek
Obsahují 2g a sttojí 349 Kč.

Paletka patří mezi první produkty, které jsem od značky vyzkoušela. Na první  pohled mě zaujala skladba odstínů. Čtyři hřejivé stíny, které se vzájemně prolínají a doplňují. Mají skvělou pigmentaci i výdrž. Jedinou výtku mám, že trošku práší a rychle ubývají. 


Volume mascara - 01 Black
Obsahuje 9 ml a stojí 149 Kč.

Řasenka má klasický přírodní kartáček se štětinkami dál od sebe. Řasy obalí jednu pro druhé a krásně je prodlouží, ale na mě je málo zahustí. Nedosáhnu s ní effektu hustých vejířků, ani když ji víckrát přetřu. Ale upřít se jí nedá, že řasy nezatěžuje, snadno se smývá a během dne se nedrolí. 


Rtěnka - Pink Fuchsia - článek
Obsahuje 4,5 g a stojí 179 Kč.

Na tuhle rtěnku nedám dopustit. Je dokonalá ve všech směrech. Odstín je pro mě jako stvořený, okouzlí vás neskutečnou výdrží. Rtům dodá nejen barvu, ale i hydrataci. Prostě luxus, který unosíte po celý rok.


MŮJ NÁZOR
Zamilovala jsem si ji. Pro mě je to značka, která má nápad, styl a umí to prodat. Produkty jsou kvalitní a baleny v elegantních obalech. Kvalita kterou získáte mnohonásobně převažuje cenu, a umí si ji udržet napříč produkty. 


CENA ZA LÍČENÍ
Je dostupná a kvalitní, tady není o čem mluvit. Pokud chcete začít s přírodní dekorativní kosmetikou a nechcete za ni moc utratit, tak vřele do ní. Široký výběr produktů, pestré odstíny a božská vůně vás ohromí.

***

O produktech značky Lavera především o dekorativní části se na blogu můžete těšit ještě na spoustu dalších recenzí.

**

Vaše Hevi



Komentáře

  1. Já od Lavery ještě nic nezkoušela. Rtěnka ti sluší. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Od Lavery jsem zatím nic nezkoušela , ale rozhodně mě zaujala nádherná rtěnka a sypký pudr :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnky jsou opravdu top, a zatím jedny z nejlepších přírodních kousků, co jsem zkoušela :-)

      Vymazat
  3. To, že se mi makeup sráží v oblasti nosu už je u mě klasika, takže i přesto mě tenhle makeup dost láká, vypadá na pleti moc hezky :) Od Lavery jsem zkoušela doposud jen pečující kosmetiku, ale jak tak koukám, tak i dekorativka vypadá moc hezky :) Budu to muset napravit a konečně něco zkusit :D :)

    <a href="http://nikolamills.com/“> Nikola Mills </a>

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělá a určitě stojí za vyzkoušení. Mě to také většina makeupů dělá, ale jen občas...není to pravidlem.. :( takže jsem ani moc nevypozorovala proč . :(

      Vymazat
  4. Přesně tak, cenově dostupná a kvalitní, což mě láká jejich výrobky vyzkoušet.
    Přijde mi, že přírodní rtěnky mají hrozně pěkné odstíny rtěnek, pěkný finish i sytost barev.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, nebála bych se říct, že jsou mnohdy mnohem lepší než z drogerky nebo parfumerky.

      Vymazat
  5. Od Lavery jsem toho ještě moc neměla, ale nalákala jsi mě na rtěnku, ta má parádní odstín. Vždy se mi líbí, jak má každá značka svou historii. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde za ní vidět kus práce.. :) Rtěnky mají parádní, a také bych si tam našla více odstínů :-)

      Vymazat
  6. Oooooo ♥ Od Lavery mám jen nějaké pečující výrobky, ale dekorativku ještě ne. Svádí mě rtěnka a sypký pudr, když o nich tak hezky píšeš. Na první pohled se mi líbí i krémový rozjasňovač, ale radši ti budu věřit a nechám ho být :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty? ještě nemáš doma dekorativu? to čučím.. :D ty lumpe, tohle musíš zkusit!!

      Vymazat
  7. Tak to jsem moc ráda, že jsem na tento článek natrefila :) Značku Lavera jsem zaregistrovala, ale nějak jsem k ní nikdy nepojala moc velkou důvěru, teď už díky tvému článku vím, že se příště nemusím bát si něco koupit :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ne, je to skvělá kosmetika :) a věřím, že si své favority u ní najdeš :-)

      Vymazat
  8. Nepoznám kozmetiku Lavera. A keďže už dlhšie "pasiem" po nejakom BIO make-up-e, vyskúšam. Ďakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti doporučím mrknou i na předchozí články s různými značkami :-)

      Vymazat
  9. Kosmetiku vůbec neznám, ale líbí se mi moc stíny.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)