NEDĚLNÍ INSPIRACE PŘÍRODOU - NEOBIO


V třetím dílu přírodního seriálu bych Vám ráda, představila německou značku Neobio. Značka Neobio je vyráběna firmou Logocos Naturkosmetik, která ve svém portfóliu  má i další značky - Logona, Sante a Fitne.


Firma byla založena v roce 1978 a její výrobky se na trhu objevují již 39 let. Firma klade důraz na využití síly přírody s respektem k ní samotné a vytvořit co nejkvalitnější produkty za dostupné ceny všem. Pro konzervaci svých produktů používá deriváty rostlin a pro jejich vůni zase esenciální oleje, vše a pouze na přírodní bázi.


Kosmetika Neobio se pyšní certifikátem NATRUE a je vhodná i pro vegany a nositelky kontaktních čoček. Ve složení nenajdete ani lepek, SLS, parabeny, silikony a další škodlivé látky. Samozřejmostí je netestování na zvířatech. 


Ačkoliv sortiment pečující kosmetiky je široký, bohužel o dekorativní kosmetice to říct nelze, ale i tak z toho mála, co značka nabízí lze sestavit full makeup. Nabídka je menší nejen produktově, ale i odstínově, protože i těch je poskrovnu.



Sortiment značky můžete najít na eshopu Bioneeds.cz

RECENZE PRODUKTŮ


Makeup NO.01
Obsahuje 30 ml a stojí 233 Kč.

Makeup má světlejší odstín s lehkým podtónem do žluta.  Krytí má lehčí, ale dá se navrstvit. Nejlépe se nanáší  štětcem s hustými štětinami, než houbičkou tou se mudle. Během dne neoxiduje, nezalézá do pórů a nepoukazuje na nedokonalosti. Pleti dodá svěží vzhled a hydrataci i po zapudrování. Je vhodný i pro mastnější pleť, protože ji nezatěžuje. 


Korektor v tužce - béžový
Obsahuje 2,1 g a stojí 123 Kč.

Korektor není nutné ořezávat často, ale před prvním použitím je to důležité pro odstranění zatvrdlejšího povrchu. Korektor má tužší konzistenci a před na nesením je potřeba ho trošku rozehřát třeba o hřeb ruky. Jeho aplikace je precizní a dá se snadno rozmazat a zapracovat. Když zaschne tak drží, bez zalézání do nevzhledných linek. Perfektní je i pro vyplnění vodní linky.


Kompaktní puder 01 - světle béžová
Obsahuje 10 g a stojí 233 Kč

Na rovinu říkám, že jsem našla svůj pudrový grál. Odstínem  není zcela transparetní, ale má lehký nádech béžového odstínu. Nevadí mi to, protože odstín makeupu nezmění a řeč nemůže být ani o jeho oxidaci. Pudr, korektor i makeup zafixuje a nepustí ho, drží jako přibytí a ještě se u toho umí tvářit andělsky. Pokožka zmatněná vydrží docela dlouho, ale hodně záleží na tom, co právě děláte. Je velice jemně namletý, ale moc nepráší. Pokožku nezatíží a nesráží se, ani v pórech a vráskách


Tvářenka - 01 Summer bronze
Obsahuje 3,5 g a stojí 164 Kč

Ačkoliv je tvářenka na první pohled složena z více barev, tak po smíchání získáte jednolitý  růžovo-bronzový odstín. Pyšní se opravdu vysokou pigmentací, takže při nanášení je důležité mít lehkou ruku, ať z vás nejsou marfušky. Tvářenka je jemně mletá a téměř nepráší, na tvářích vydrží cca 8 hodin pak se začne barva vytrácet a zůstává jen růžovo-bílý odlesk.


Oční stíny duo - šampaňská hnědá
Obsahují 5 g a stojí 164 Kč

Poměrně velký stín, který ukrývá dva odstíny. Odstíny spolu ladí a jsou vhodné pro vytvoření přirozeného denního líčení. Světlý šampaňský stín je božský nejen do koutků, na celé víčko, ale i pod obočí, kterému dokonale vyzdvihne tvar. Tmavší stín pro zvýraznění ohybu víčka a nebo kouřové linky je také perfektní. Stíny jsou měkounké a každé zaboření štětcem je v nich znát. Lehce práší, ale při opatrném oklepání se nemusíte bát, že pod řasy najdete hromadu barevného prášku. Pigmentaci mají slušnou a i bez báze mi vydrží 6-7 hodin v plné intenzitě.


Oční linky - Absolute Black
Obsahuji 5 ml a stojí 171 Kč.

Linka má aplikátor v podobě tvrdého špičatého hrotu. Pro někoho kdo je na linky machr a udělá je i kolkem bude aplikace jednoduchá. Ale pro občasné linkařky, to bude chtít trošku cvik. Při linkování s takovým hrotem se musíte kůže jen lehce dotýkat, jinak v lince máte čáry hrotu a pokud nemáte pevnou ruku, budou vypadat rozpitě i přesto, že to ve skutečnosti nedělají. Když zaschnou tak drží jako hřebíky ve dřevě. Při kreslení se stíny na linku balí minimálně a není potřeba opakovaně hrot namáčet.  Linky mají krásný černý odstín. 


Řasenka Volume - Absolute Black
Obsahuje 10 ml a stojí 195 Kč.

Klasický přírodní kartáček, který má štětinky daleko od sebe. Vytvoříte s ní jemný vějíř řas, které jsou obalené jedna po druhé, jsou zvýrazněné a prodloužené, ale ani při opakovaném nanášení jim nedodáte hustotou. Pro velmi přirozené líčení je řasenka ideální, ale mrkačka z vás po ní nebude.


Tenká rtěnka - Elegant Red
Obsahuje 2,7 g a stojí 164 Kč

Nádherná tmavší rudá s výrazným leskem, který vám rty i opticky "přifoukne". Po prvním přetření, získáte sytou a jednolitou barvu. Rtěnka se mimo konturu rtů trošku rozpíjí a pokud chcete ostrý okraj je nutné použít konturovací tužku. Lehčí jídlo i pití zvládne a stále zůstane v reprezentativním stavu. Ze rtů se vytrácí celistvě a mizí jen její intenzita. Jediné co bych vytkla je tvar rtěnky s kterým se mi hůře pracuje a sem tam přetáhnu. 


MŮJ NÁZOR
Zase vidíme absenci produktu na obočí. Co se týká obalů jsou pěkné, jemné nic přeplácaného a plní svoji funkci. Jediné co bych vytkla je obal pudru a stínu, že je otvírání těžší. Osobně bych uvítala pestřejší sortiment, ale na to si musíme počkat. Z toho co jsem zkoušela jsem nadšená především z pudru a rtěnky. 



CENA LÍČENÍ
Jednoznačně se dnes bavíme o levnější variantě přírodní kosmetiky, protože za líčení zaplatíte 1437 Kč. Poměr cena vs kvalita bych hodnotila velmi kladně a kosmetiku vám velmi ráda doporučím. Jak se říká za málo peněz hodně muziky, tak zde to platí dvojnásob.



Jak se vám líbí značka Neobio?

Vaše Hevi

Komentáře

  1. Krásné líčení, Hevi :) Značku znám, kamarádka ji používá, ale já sama nikdy nic nezkoušela. Moc se mi líbí oční stíny.

    Mylo | Výživný krém Oh La La

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) A není to škoda, určitě je zkus.. :-) jsou super :-)

      Vymazat
  2. Krásné, hlavně ta rtěnka se mi líbí. S touto kosmetickou značkou nemám ještě žádnou zkušenost.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle značku ani neznám, ale líčení s ní se ti povedlo. Rtěnka je krásná.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné líčení, úžasné fotky a navíc moc krásná Hevuš :) Prostě úžasný článek!

    OdpovědětVymazat
  5. Od Neobio jsem zkoušela vlasovou péči, takže dekorativkou jsem nepolíbená. Zaujal mě make-up, nemám ráda příliš hutné a krycí vrstvy, takže tento bych si nechala líbit :-) i stíny jsou přesně moje barvičky, jen mám ráda trošku více třpytivější odstíny...
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by jsi z něj jásala :-) Já jsem od Neobio zkoušela peeling a byla jsem nadšená, takže na jejich péči se plánuji podívat mnohem důkladněji.

      Vymazat
  6. Značku poznám, lákajú ma najmä lícenky a potom sortiment starostlivosti :)
    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)