NEDĚLNÍ INSPIRACE PŘÍRODOU - FRAIS MONDE


Další značkou, kterou bych vám ráda představila je Frais Monde. Frais Monde pochází se slunného jihu Itálie, kde se nachází pramen sirné termální vody, který nejenže je unikátním zdrojem aktivních látek, které pečují o každý tip pleti, ale je i základem kosmetických výrobků Frais Monde.


Frais Monde je termální kosmetika, která svojí kvalitou získala i certifikát Ministerstva zdravotnictví v Itálii, které uznalo léčebné vlastnosti termální vody z Repole a potvrdilo i její využití v dermatologie a kosmetice. Pyšní se více než třicetiletou rodinnou tradicí. Své výrobky netestuje na zvířatech a vyhýbá se používání GMO plodin.


Frais Monde obdivuje, krásu a přirozenost ženy a věří, že krása pochází z přírody. 
A proto své produkty vytváří z darů přírody: termální vody, minerálních solí, přírodních extraktů a olejů, termálních jílů a vůní.

SORTIMENT ZNAČKY


V nabídce Frais Monde najdete nejen pečující kosmetiku, ale i řadu produktů z dekorativní kosmetiky, která nese název Biologico Termale a Thermal Mineralize. Věškeré produkty jsou v Bio kvalitě, bez parabenů, syntetických konzervantů, niklu a bez syntetických chemických barviv.


Řada Biologico Termale přináší pudry, tvářenky, kompaktní makeup, oční stíny, rtěnky, lesky na rty a korektory. Sortiment značky lze zakoupit na eshopu Elnino.cz, který mi produkty zaslala zdarma k otestování. Jedinou výtku k sortimentu mám k obočí, jelikož žádný produkt pro zvýraznění obočí FM nemá.


Bio dekorativka obsahuje termální minerální vody, přírodní minerální pudry a rostlinné oleje, vitamín E, výtažky z kukuřice, slunečnicový a jojobový olej, rýžový pudr, kakaové máslo, ricinový, meruňkový a olivový olej.

RECENZE PRODUKTŮ



Minerální makeup SPF 15 - č.1
Obsahuje 30 ml / 489 Kč.

Odstín je světlý s neutrálním podtónem a příjemnou parfemací, která není výrazná ani na pleti. Makeup má krémovou konzistenci a nejlépe se mi nanášel větším kabuki štětcem, s kterým jsem dosáhla plného krytí s lesklým finishem, takže pudrování se nevyhnete a opakovanému zapudrování také ne. Během dne makeup drží, nezdrcává se, nezalézá do pórů a při pudrování nevytváří masku. Na pleti je bombastickej a poslední dobou sahám pouze po něm.


Kompaktní pudr - č.1
Obsahuje 10 g / 449 Kč.

Pudr  není transparentní, ale má lehké zabarvení, které makeup nezmění. Na pleti neoxiduje a vytváří pěkný semišový efekt, je lehký a téměř ani nevím, že ho na sobě mám. Při prvním použití jsem trochu bojovala s jeho zatvrdlostí, byl docela dost zapečenej a moc se mu nechtělo, ale po pár přešmrdlání štětcem se nanášel lépe. A nepráší, takže paráda.


Kompaktní bronzer - č.1
Obsahuje 10 g / 439 Kč.

Tady mám jeden přešlap, u kterého jsem se sekla barvou. Podle vzorové fotografie vypadal tmavší, ale pořád dost světlý. Bohužel mi nakonec dorazil nazlátlý bronzer, s nepatrný zlatavým třpytem, který na pleti není moc viditelný a dodává ji jen nazlátlý lesk. Využívám ho spíše jako rozjasňovač na líčka a věřím, že v létě na opálené pleti bude vypadat andělsky.

Bohužel, špatné světlo. 

Kompaktní tvářenka - č.2
Obsahuje 10 g / 439 Kč.

Odstín tvářenky mě učaroval na první pohled. Nádherný mauve fialový odstín s lehkým zlatým odleskem je naprosto dokonalý pro podzimní líčení. Tvářím dodá nejen barvu, ale i konturu. Práší minimálně a je jemně namletá. Intenzita odstínu záleží na vrstvách, které na pleť nanesete. Během dne je tvářenka nádherná, ale k večeru postupně vybledne.


Oční stíny - č.2
Obsahuje 2,2 g / 359 Kč.

U stínů vás potěší hned 12 různých kombinací. Balení ukrývá tři odstíny, které se pěkně doplňují. Já jsem si vybrala stíny v přirozených béžovo-zlatavých odstínech, které obsahují výrazný třpyt. Pigmentace samotného stínu je jemná a na víčku se více ukazují již zmíněné třpytky. Stíny moc nepráší a třpytky neopadávají. Stíny beru jako slisované třpytky pro nadstavbu líčení, ale jako samotný stín ho nosím velmi málo.


Hydratační rtěnky - č.4 a č.8
Obsahuje 3,5 g / 359 Kč.

Obě rtěnky se pyšní vysokou pigmentací. Na rtech jsou příjemné, nevysušují je a dodají jim dostatečnou vláhu a péči. Růžová krásně drží nerozpíjí se, ale za to červená by konturkou nepohrdla. Co se týká výdrže je to tak 50 na 50. Jestliže nehodláte delší dobu jíst vydrží až 4 hodiny, pokud ale plánujete večeři, tak po ní potřebuje opravit.


Řasenka pro objem - Black
Obsahuje 7 ml / 290 Kč.

Z ní jsem nadšená. Má hustý kartáček se štětinkami velmi blízko u sebe. Řasy pročeše od kořínků a dodá jim délku i objem. Černo-černá barva je zvýrazní a upoutá pozornost jen k nim. Neobtiskává se a ani se přes den nedrolí. Jedinou výtku mám k odlíčení, protože jen tak se jí dolů nechce.


MŮJ  NÁZOR


Líbí se mi, že značka většinu produktů balí do papírových obalů, a že i dizajn skleněných a plastových obalů je jednoduchý, elegantní a nepřeplácaný. S používám této kosmetiky jsem byla velice spokojená. Dodala mi nejen krásný pocit, ale i péči. Určitě má produkty, které bych nemusela zkoušet znova, ale třeba makeup, tvářenka a řasenka mě zaujaly na plné čáře. S produkty vytvoříte jemné zemité líčení, ale určitě tu nehledejte výrazné a extravagantní barvy.


CENA ZA LÍČENÍ


Cenově bych značku určitě řadila mezi ty dostupnější. Cena není tak vysoká a kvalita produktů je úžasná. Za vytvoření looku pouze s produkty Frais Monde zaplatíte 2824 Kč. Sami můžete vidět, že to není žádná astronomická částka za 100 % přírodní kosmetiku.



Jak se vám značka Frais Monde libí? A máte nějakou zkušenost?


Vaše Hevi



Komentáře

  1. Mne sa nepaci prezentacia tejto znacky v CR a SR. Prirodne su iba niektore produkty - oznacene ako bio. V niektorych su klasicke chemicke latky ako v beznej kozmetike. V jednej recenzii som dokonca videla, ze produkt obsahuje parabeny. Pritom samotna znacka sa podla mna sama ako prirodna neprezentuje. Na obakoch nic take neuvadzaju. Takze ak by som to mala zhrnut, tak vyrobky Frais Monde su fajn, no ak chce niekto vyslovene prirodny produkt, musi si pred kupou pracne precitat zlozenie a sam sa rozhodnut, ci to splna jeho kriteria.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom, že ne všechny produkty Frais Monde jsou přírodní vím, ale zdá se mi, že většinou se to vyskytuje v pečující kosmetice, a co se týká té dekorativní je ve směs přírodní (Bio). Chápu, že ne každému může být značka příjemná. A moc děkuji za komentík. Právě proto jsem začala vytvářet tyto články. Více se dozvědět o značce, ale taky názory druhých. Jak jsem psala dříve nejsem vyloženě pro přírodní dekorativku, ale občas ji ráda využiji. Jen ne vše je dobré. :( :-)

      Vymazat
  2. Od této značky jsem vyzkoušela jen pečující kosmetiku a ta byla naprosto dokonalá. Hodně doporučuji i jejich parfémované oleje, které krásně voní a dlouho vydrží. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Tak dekorativní kosmetiku jsem ještě nezkoušela, ale ty její obaly jsou úžasné. :) Já zkoušela tělové mléko v cestovním balení, ale také parfémovaný olej, ten je naprosto boží.

    OdpovědětVymazat
  4. Značku znám, ale jen jejich pečující sortiment :) Vyzkoušela jsem od nich parfemovaný olej a pěnu do vany, oba produkty byly fajn :) Měj se krásně, Hevi ♥

    Soutěž s Astrid | Jsme krásné

    OdpovědětVymazat
  5. Papírové obaly u kosmetiky mě vždy okouzlí a jsem z nich nadšená, co se týče eko systému. Mě ze všech produktů, co ve článku ukazuješ se mi nejvíce líbí ta tvářenka :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je naprosto dokonalá a poslední dobou ji nosím velmi často :-)

      Vymazat
  6. Tak o této značce slyším prvně, vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jako inspirace super! Oční stíny ve zlatých barvičkách jsou krásné. Na fotkách ti to moc sluší, hezky se líčíš . :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Článok aj líčenie veľmi podarené :) dlho zvažujem vyskúšať nejakú prírodnú dekoratívnu kozmetiku a tvoje články mi dávajú celkom pekný rozhľad v tejto sfére :) určite sa popozeram po tejto značke, pretože tá líčenia vyzerá naozaj dobre :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skvělé, protože tě čeká ještě spousta zajímavých značek :-)

      Vymazat
  9. O značce jsem nikdy neslyšela, ale produkty vypadají hodně lákavě. :)

    OdpovědětVymazat
  10. od frais monde sa mi podarilo čosi vyhrať a tie očné tiene iný odtieň vlastním a musím povedať že krajšie snáď ani domá nemám šanujem si ich lebo pre mňa su úžasne:))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)