ZAČÍNÁM OBJEVOVAT TAJEMSTVÍ PŘÍRODNÍ DEKORATIVKY


Poslední dobou jsem se zaměřila na zkoušení přírodních makeupů, a mělo to hned několik důvodů. Nejenže je přírodní kosmetika na vzestupu a její popularita čím dál více roste. Zároveň jsem zvědavá ženská a zajímalo mě, co je na ní tak úžasného. A teď vám můžu říct, že už chápu.


Trošku mě k tomu dohnal i momentální stav mé pleti, který není zrovna ukázkový. V pubertě jsem trpěla na akné, které bylo výrazné, nepříjemné, a překrývalo větší část tváří. Myslela jsem, že jediné co mi zůstane budou nepatrné jizvy. Když se mi akné znovu vrátilo, věděla jsem, že jediná možnost je přestat na čas používat makeup, ale narazila jsem na "mini" problém. 


 Makeup je pro mě denním chlebem a proč se ho vzdávat, když v dnešní době máme různé možnosti a alternativy. Miluji ty chvíle po ránu, kdy na deset někdy i dvacet minut vypnu a snažím se, ze svého ksichtu udělat obličej, který budou lidé vídat nejen doma, ale i v práci a n ulici.


Příčinou akné je tzv. nečistá pleť, která nedýchá, vytváří více mazu a má ucpané póry. A nebudeme si nic nalhávat a nalejeme si čistého vína, že velkou zásluhou těchto příznaků je i používaný makeup.


O přírodní dekorativní kosmetice víme, že neucpává póry, nezanáší pokožku a dlouhodobě se snaží o její obnovu a péči během nošení makeupu. Jelikož jsem se rozhodla tuhle sféru více prozkoumat, připravuji pro vás malý projekt, přesněji sérii článků o dekorativní kosmetice. Můžete se těšit na různé značky, které jsou k dostání u nás, také na jejich sortiment a různá inspirativní líčení.


Baví mě zkoušet různé produkty, nacházet zajímavé kousky a stále objevovat nové značky. Vždyť i název mého blogu mluví za vše. Takže nechci striktně hlásat, že budu používat jen přírodní dekorativní kosmetiku a nic jiného, ale zrovna makeup, bych ráda za přírodní vyměnila, jen najít ten vhodný. 


Doufám, že vám tahle série přijde vhod a najdete v ní hromadu inspirace.
Články budou vycházet každou neděli v 13:00.

***

Nějaké tipy na značku, kterou bych měla vyzkoušet?



Vaše Hevi


Komentáře

  1. Já s přírodní dekorativkou také experimentuji krátce. Na tělovou jsem přešla úplně už před delší dobou. Mě docela sedí Couleur Caramel a super je i rtěnka od Puro Bio. Vyzkoušela jsem i vzoreček BBčka a to plánuji koupit v celém balení, jakmile spotřebuji své zásoby. Je spousta značek, ale nemám příliš zkušeností na to, abych mohla doporučit další :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Puro Bio jsem se už dívala a určitě bych ho ráda zařadila do článku :-)

      Vymazat
  2. Mě většinou přírodní dekorativka nesedla, takže jsem zvědavá na sérii článků.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Pekný článok a skvelé fotky! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Přírodní kosmetiku jsem zatím nezkoušela, ale na sérii článků se těším. Třeba jí po sledování tvých článků také vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  5. U mě je to s dekorativkou tak půl na půl. Něco je přírodní, něco nepřírodní. Jedny z nejlepších přírodních značek co do make-upu, jsou podle mě Couleur Caramel, 100% Pure a ZAO. S těmi jsem byla maximálně spokojená :-)
    Těším se na další objevy :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O ZAO moc nevím, a popravdě ani nevím jestli jsem někdy i něco slyšela, ale musím prozkoumat více.

      Vymazat
  6. Já jsem ještě přírodní dekorativku nezkoušela, ale třeba ji po tvém článku vyzkouším. Docela ráda bych vyzkoušela nějakou řasenku :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, třeba ano :) Řasenky, mě mile překvapily. Snadno se odličují, nezatěžují řasy a řekla bych, že i malinko povyrostou. A recenzí na řasenky, bude určitě dost :-)

      Vymazat
  7. To je super :) Já jsem na přírodní kosmetice již nějaký ten rok a jsem moc spokojená :) Mezi mé nej značky patří Weleda, Lavera, Alterra a Santé. I když je jich daleko více, které mám ráda. Například Terra Naturi, Atok, Alverde, Sapunoteka, Olival atd..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super výběr značke. Lavera i Santé tu budou mít zastoupení :-)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)