MINIATURY HIGH END ŘASENEK - TARTE, TOO FACED, MAKE UP FOR EVER, URBAN DECAY


Řasenky se pro mě osobně zatím řadí do kategorie za kterou nejsem ochotna dát více jak 200 Kč nebo 300 Kč. Zatím stále objevuji perfektní řasenky v drogérii a za pár korun. Ale když se mi doma sešlo pár miniaturek od high end řasenek, tak jsem si řekla proč je nezkusit. A třeba i změním názor a cenovou laťku pro řasenku trošku zvednu. 


První, kterou jsem doma uvítala byla Tarte lights camera, kterou mám z nějakého setu kde byl ještě arganový olej a mini tvářenka. Řasenka slibuje, že řasy v jednom kroku zahustí, prodlouží a natočí, bohužel ale jen slibuje. Kartáček má klasický z přírodních štětin, který bude vyhovovat většině tipu očí. Konzistence je sušší a parfemace nic moc. Po pár použitích mi řasenka vyschla a nedala se vůbec použít. 


Effekt na řasách dělá hodně přirozený a téměř nenápadný. Lépe prodlouží řasy spodní než vrchní. A při odlíčení jsem s ní docela bojovala. Cena řasenky se pohybuje kolem 500 Kč a já bych si ji asi nekoupila. 


Další v pořadí je slavná kráska, která bez ostychu hlásá, že je "lepší než sex" Řasenku mám ve fialové verzi, protože jsem ji objevila v setu s paletkou The Power of Makeup, kterou ve spolupráci s Too Faced vytvořila blogerka NikkieTutorials. Řasenka má kartáček, který připomíná  přesípací hodiny a mým řasám sedí skvěle. Ale jelikož nemám variantu v barvě Black budu posuzovat tuhle fialku, která je ve skutečnosti více světloučká než na fotce. Řasenka je mokřejší, ale na řasách drží a neopadává. 


Řasy od sebe oddělí tak, že sedí jedna vedle druhé jako malé vojačky. Jsou prodloužené, zvýrazněné a i fialové. Barevné řasenky jsou příjemným spestřením líčení a v létě je používám velmi ráda. S barevnými řasenkami je těžké je odlíčit, ale s touhle to šlo snadno a doslova jedním tahem.


Řasenka, která mě naprosto uchvátila a vážně zvažuji její koupi a i za cenu 820 Kč je MUFE Excessive. Řasenka má malý, ale precizní kartáček z přírodních štětin. Velikost kartáčku mě na první pohled trošku zarazila, a nebyla jsem si jistá jestli mi sedne, protože raději mám kartáčky většího průměru, ale opak byl pravdou.


 A právě tento kartáček mi nakonec vyhovoval nejvíce, je úzký a precizní. Řasy zahustí, natočí a prodlouží už od kořínků. Stačí pár tahů a řasy jsou zvýrazněné, černo-černé a bez žmolků. Mají hustotu už od kořínků a řasy tak vytváří effekt falešné oční linky. Jediné malinké mínus, které mám je, že chvíli trvá než ji pořádně odlíčím. 


Všemi chválená Urban Decay Perversion dlouho bojovala o prvenství s MUFE, ale svůj boj nakonec prohrála.  Má stejné benefity jako MUFE  a je o 100 Kč levnější, ale obtiskává se. A to řasence za 700 Kč nejde odpustit. Jsou dny kdy má happy day a vše je v pořádku, ale pak mi na řasech nezasychá a obtiskává se a při odlíčení se po řasách lehce mudlá.


Řasy u kořínků zahustí možná i lépe než MUFE, ale po čase pak na konečkách řas nic nemám a vypadá jako vydrolená. A výsledný effekt není nic moc, řasy vypadají sice hustší, ale kratší než ve skutečnosti jsou. A popravdě kontrolovat si každou chvíli jestli řasenka nedělá neplechu, není jednoduché a v dnešní době ani nutné. 



Jak vysokou cenovou laťku jste ochotné přeskočit vy? 



Vaše Hevi


Komentáře

  1. Ta fialová se mi líbí snad nejvíce! :) Já si drahé řasenky nekupuji podle mě je to zbytečné stejnou věc ti udělá i levnější řasenka :))) Já momentálně střídám dvě a první je od Yves Rocher a Bourjois tyhle dvě jsem si velice oblíbila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od YR jsou řasenky hodně chválené, musím se po nich také mrknout.. :-)

      Vymazat
  2. Jako mě vždy lákalo si koupit řasenku Better than sex, už kvůli značce, názvu, obalu, znáš to. Ale zatím nejsu v situaci, kdybych si mohla v pohodě utrácet za řasenky tisíce. Většinou mám řasenky cca taky kolem 300 Kč, z drogérkových mám ráda hodně Maybelline, Rimmel docela, Dermacol a jednu dobrou jsem měla i od Miss Sporty a mimo ní mám ještě též od Yves Rocher, ta je suprová :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miss Sporty mám taky ráda a na ně připravuji i článek :-)

      Vymazat
  3. Ta fialová řasenka vypadá spíš jako modrá řasenka :D ale ta od MUFE a Urban Decay fakt dělá skvělý efekt o.O

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám taky miniaturu Perversion a jsem s ní spokojená, preferuji přirozenější look a tahle řasenka mi řasy nezkracuje ani přehnaně neobaluje. Nemám ráda takové ty řasenky, co řasy obalí tlustou vrstvou a ty pak vypadají "huňatě".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. perversion je nej a stridam ji jeste s Better than Sex :)

      Vymazat
  5. Ta MUFE Excessive i Better than sex ti udělala nádherný řasy! :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som dlhé roky kupovala Loreal, ktorá stojí cca 16 eur a to je pre mna taký strop.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Lorealu jsem měla možná jednu, ale myslím, že mi vůbec nesedla.

      Vymazat
  7. Nikdy jsem do řasenky neinvestovala příliš ale na tu Mufe se asi mrknu, ta udělala super řasy :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělá boží řasy.. a docela si pohrávám s myšlenkou, že si ji pořídím.. :-)

      Vymazat
  8. Ani s jednou nemam zkusenost, momentalne mam jen jednu a to MK kt. jsem dostala na nejake akci. Az dojde, poridim. Vlastne v posledni dobe minimalizuji a pokud nedojde jedna vec, neporidim dalsi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mary Kay jsem teď dopoužívala a byla skvělá. Já mám asi 12 rozdělaných řasenek a snažím se je spotřebovat.. :(

      Vymazat
  9. Ta od MUFE vyzerá naozaj dobre :) Ja som si vždy našla dobrú maskaru v tej nižšej cenovej kategórií, no pred nedávnom som dostala maskaru od Max Factoru, ktorá stojí cca 15€, no a už teraz viem, že ju nemám naposledy :)

    Ardnaxela

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám doma taky miniaturku Better than sex od Too Faced a taky mi hodně vyhovovala. Dělá mi nádherný hustý řasy, ale pak jsem objevila
    Fabulous Lash Xtra Black od Miss Sporty, což je drogérková řasenka a jsem neskutečně nadšená! Je naprosto pecková a mile mě překvapila.
    Perversion jsem chtěla zkusit, ale jak tak vidím, tak o moc nepřicházím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perversion se obtiskává a podle recenzí není to jen mnou.. :( A co se týče Miss Sporty, tak jejich řasenky jsou skvělý. Já mám nejraději řadu Millionaire a Booster :-)

      Vymazat
  11. Já bych asi řasenku za více jak 300,- taky nekoupila. Z těchto tří se mi na řasách nejvíce líbí ta fialová a hned ta pod ní, se kterou jsi i ty spokojená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  12. Tak mě se nejvíc líbí ta první :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tarte? Jen škoda nedostupnosti značky.. :( Jejich paletky jsou luxusní.

      Vymazat
  13. Miniaturky takhle drahých řasenek jsou podle mě super možnost, jak je vyzkoušet! Zrovna řasenky jsou hrozně individuální a i když sedí většině, ještě to nic neznamená... A upřímně vyhodit do koše třeba 800Kč, aby mi pak nevyhovovala? Jinak podle fotek se mi na tobě nejvíce líbí fialkavá Better Than Sex od Too Faced, kterou jsem už sama v černé verzi vyzkoušela a přijde mi super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom souhlasím.. řasenky jsou hodně individuální. Musím říct, že i tyhle miniaturky mi vydržely docela dlouho :-)

      Vymazat
  14. Řasenka je pro mne velmi důležitá a cena pro mě není rozhodující. Když vyšla řasenka Roller Lash od Benefitu, tak jsem si nechala ze zahraničí přivézt rovnou dvě, protože u nás nebyla ještě k dostání a byla jsem dost zklamaná. Mou milouvanou řasenku Phenonen'Eyes od Givenchy žádná jiná nepřekoná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak se ti s tou Givenchy pracuje? Překvapil mě ten velmi zvláštní kartáček :O Něco podobného jsou už měla, jen nevím značku.. taky měla jen kuličku, ale řasy jsem s ní nezvládala natočit vůbec.. :(

      Vymazat
    2. Pracuje se s ní naprosto perfektně. S tím malým kartáčkem se dají namalovat i těžko dostupné řasy v koutcích oka i spodní řasy, dá se s ní zajet až ke kořínkům řas, takže se řasy krásně natočí a navíc nemám po líčení tu řasenku všude. Nestačí dvakrát přejet všechny řasy naráz, řasy se musí projet postupně a pečlivě. Řasenka krásně prodlužuje (nezahušťuje), neslepuje ani nedělá cucky. Líčení s ní vyžaduje trochu více času a cvik, ale stojí to za to. Jiné řasenky nesnesu, protože výsledek není tak precizní, řasy jsou na můj vkus slepené a cuckaté a to jsem předtím používala řasenky Lancome a Estée Lauder.

      L'oréal měl podobnou řasenku, ale nezkoušela jsem ji.

      Vymazat
    3. Ano tu L´orealku jsem myslela, ale s ní se to moc nedalo. :(

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)