TAG: 30 KOSMETICKÝCH OTÁZEK

Máte spoustu otázek? Já také a rovnou 30 a dokonce jsem je pro vás i zodpověděla. Tag 30 Kosmetických otázek jsem našla u Skodulky, a u ní jsem otázky i okoukala a použila pro můj článek.



1. Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?
Přiznám se, že na svůj úplně první produkt si vůbec nevzpomínám. Řekla bych, že to byla nějaká řasenka mojí babičky nebo maminky. Ale dodnes mám stále paletku, kterou ve své sbírce přechovávám asi šest nebo sedm let. Dnes už je hodně vydřená, ale některé stíny jsou stále patrné. A nemám to srdce ji vyhodit, protože ji mám ráda a používám ji.



2. Specifikuj perfektní řasenku, už jsi takovou objevila?
Vím, že někde existuje, ale já tu svoji zatím neobjevila. Ale řasenku, kterou jsem si za poslední dobu velmi oblíbila a hodně se mé vysněné řasence přiblížila, a vytahuji ji poslední dobou velmi často, je žlutá Gaby od GS. Má zatočený, hustý kartáček s kratšími přírodními štětinami, a neskutečně krásně natočí řasy, zahustí a prodlouží. 


3. Jaké krytí preferuješ u makeupu?
Záleží na jakou příležitost se líčím. Pokaždé je to jinak, ale po většinu času nosím makeup s lehčím, až středním krytím a nějaké ty vady na kráse zakryji korektorem.



4. Oblíbená high-end značka?
Jednoznačně Too Faced. Značka mě lákala už dříve, ale nějak nebyl ten správný čas. Mou lásku ve značce prohloubilo tohle léto, kdy jsem si pár produktů pořídila.

Zdroj

5. Jakou kosmetickou značku jsi vždycky chtěla vyzkoušet, ale ještě ses k ní nedostala?
 Sugarpill je neskutečně hravá značka, barevnosti se nebojí a crazy je její doména. Ve značce se snoubí barvy s elegancí, síla s effekty, prostě značka, kterou si zamilujete ihned. 

6. Oblíbená značka z drogérie?
Rimmel a Maybelline. Obě značky mají něco co mě baví i nebaví, ale určitě patří ke značkám, které jsou z drogérie v mé sbírce nejvíce obsáhlé. U obou značek mě baví rtěnky, které mi sedí,a mám jich docela dost. Makeupy mi více sedí od Rimmelu, ale Maybelline do hry přichází s produkty na očí a obočí. Obě mají něco co mě baví, a obě se rvou o první místo.

Zdroj

7. Nosíš umělé řasy?
Nenosím, párkrát jsem je zkoušela, ale po lepidlu mi oči opuchly a já byla jako malý angoráček. Podle mě mám docela pěkné řasy, a ačkoliv jsem s nimi dříve nebyla spokojená, teď je mám ráda. A hlavně mám oči zapadlejší, a když si dám umělé řasy končí tak mi většinou končí až u obočí.


8. Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš z domu?
Málokdy vyjdu ven nenalíčená. Ale když jsem pořádný lenoch a vážně se mi nechce líčit, tak produkt který nikdy nevynechám je řasenka. Sice mám řasy dlouhé a mám jich docela dost, ale jsou světlé a působí mdle. S řasenkou své oči zvýrazním a snažím se upoutat pozornost na ně, tak aby si nikdo nevšiml, že vlastně nejsem nalíčená.


9. Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho?
Každou chvíli je to jiný produkt. Pokaždé když se v mé sbírce objeví něco nového, co mě zaujme a říkám si, že už nic lepšího nepřijde, tak přijde. A já se nestačím divit, že mě vždy značky umí překvapit, zabavit, dát mi důvod k radosti a utrácení.


10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti makeup nakupovat po jednom nebo jsi zastánce velkých nákupů?
Nakupuji spontálně a nepravidelně. Když mně něco zaujme a líbí se mi, tak si to koupím. Občas u toho přemýšlím, stylem jestli vlastně daný produkt potřebuji nebo ne. Ale stejně vím, že když se mi něco líbí, tak své kosmetické srdíčko stejně nepřesvědčím tím, že to vlastně nepotřebuji.

11. Máš kosmetický rozpočet nebo utrácíš jak se ti zachce?
Nemám, a ani nechci vědět, jakou část své výplaty vrážím do kosmetiky. Poslední dobou se snažím hodně mírnit, a vytvořila jsem krabičku kam hážu drobné z peněženky a kapes. A tak vznikla moje kosmetická pokladnička.

12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní kartičky? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně ani nepotřebuješ?
Mám pár věrnostních kartiček (DM, Sephora, Marrionnaud) a když si je nezapomenu vzít, tak je použiji. Nemám ráda plno věcí v peněžence, proto je mám doma uložené zvlášť a beru je jen na nákupy. A slevy mě ovlivňují, protože mě baví zkoušet novou a novou kosmetiku, a nebudeme si nic nalhávat, kosmetika není zrovna nejlevnější komodita na trhu, a nějaká ta sleva občas přijde vhod.


13. Jaký typ kosmetiky nakupuješ nejčastěji?
Všechnu, jsem křeček. Ale nejvíce se vyžívám v dekorativní kosmetice, ale s blogem se snažím vícevěnovat i skincare, kterou jsem předtím tak trošku odbývala a zazdívala. 


14. Existuje značka, kterou nemůžeš vystát?
Ještě jsem ji nenašla. A doufám, že ani nenajdu.


15. Snažíš se vyhnout určitým složkám ve složení?
Přiznám se, že kolikrát si složení výrobku ani nečtu.

16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?
Nemám. V dnešní době máme tolik možností kde kosmetiku vybírat, tak proč toho nevyužít. A když se mi nelíbí přístup prodavačky v jednom obchodě, můžu jít do druhého nebo nakoupit na eshopu.


17. Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové značky a výrobky a nebo si raději uchováváš svoji rutinu?
Často a velmi ráda zkouším nové produkty, ale když se něco "pokazí" tak se raději vracím ke svým osvědčeným klasikám, o kterých vím, že bolístky pofoukají a dají mi kuráž zkoušet další produkty.


18. Oblíbená "bath and body" značka?
Ráda to střídám, ale často se vracím ke sprchovým gelům Balea, a poslední dobou jsem si velmi oblíbila Arnikový sprchový gel Weleda. 


19. Kdybys mohla odteď používat jen jednu značku kosmetiky, která by to byla?
Ou.. tak to je velmi těžké, protože zatím jsem nenašla značku od které by mi sedělo skoro vše. Zatím si užívám luxusu a od každé značky si vyzobkávám, co mě baví a líbí se mi.
20. Jaká značka má podle tebe nejhezčí obaly?
Budu se opakovat, ale tady se rozhoduji mezi Too Faced a Kat von D. A moje slova podpoří i jejich společný produkty. Uznejte sami, kdo by se nezamiloval?

Zdroj
21. Jaká celebrita má vždy skvělý makeup?
Krásný makeup má hodně celebrit, ale z české scény se mi makeup líbí u Dany Morávkové, ví co ji sluší a vždy je krásně nalíčená. Dále také Monika Absolonová nebo Monika Bagárová. 

22. Na jakém eshopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?
To je různé, nemám jeden eshop kde bych kosmetiku kupovala pravidelně. Častěji volím eshopy, které mají větší výběr kosmetických značek (hlavně dekorativních).Např. Dekorativka.cz, PinkPanda.cz, Parfums.cz a Galaxieprani.cz

23. Pět tvých oblíbených youtube guru?
Přiznám se, že zahraniční blogerky moc nesleduji, téměř vůbec. Více se snažím podporovat ty české a slovenské. Často se dívám na různé blogerky a stále hledám nové tváře. Pár blogů, které sleduji pravidelně mám. Mezi první blogerky/youtuberky, které jsem začala sledovat byla Lucka a Péťa. Ráda sleduji také Markétku, má nádherné líčení a její tvorba je poutavá a zábavná. A také Anežku, která mě vždy rozesměje a naplní neskutečnou energií.


24. Máš ráda multifunkční produkty jako jsou stainy, lips and cheeks, shimmer bricks a jiné?
Ano a velmi často. Když nemám čas a vím, že na líčení mám jen pár minut, vezmu si jeden produkt, který smíchám a dám na tváře, kde zastane práci rozjasňovače, tvářenky a nejlépe i bronzeru. A na očích mi vytvoří luxusní kouřové líčení.

25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?
V konturování, s tím jsem začala teprve nedávno a ještě si v tom nejsem tak jistá, jak bych chtěla být.


26. Používáš primer pod stíny?
Ano, bez báze ani ránu. Mám mastná víčka, která mají občas světlé dny, a stíny pár hodin udrží i bez báze, ale pokud chci celodenní výdrž, tak bez báze to nejde.


27. Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho obyčejného dne?
Pokud si ráno umývám vlasy, tak začínám kartáčem na rozčesání, pak klasika šampón a kondicionér, jednou za čas maska, a nakonec péče v podobě oleje na konečky a vlasů. Zřídka použiji lak na vlasy, a nebo suchý šampón.


28. Co použiješ první makeup nebo korektor?
Makeup, jestliže je makeup dobrý a má slušné krytí, a není potřeba zakrývat nedokonalost nemusím korektor použít vůbec.


29. Zvažovala jsi někdy podstoupit makeup kurz?
Ano zvažovala, a také jsem ho podstoupila. Mám za sebou Základní kurz líčení u Radky Sobotkové. Jednalo se o kurz, který vás uvede do základů makeupu. A plánuji i další kurzy, o kterých vám napíšu.


30. Co na make-upu miluješ obecně?
Hravost, osobnost, barevnost, žádná pravidla a každý sám za sebe.


Vaše Hevi

Komentáře

  1. Pěkný tag, asi si ho také propůjčím :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle tag jsem taky chtěla dělat, nakonec to padlo, ale jak na ten tvůj koukám, láká mě též udělat! Hlavně skvělý fotky k tomu :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  3. Tento tag čtu úplně poprvé a moc se mi líbil Hevi :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je skvělý tag! Já bohužel ani neznám tolik značek kosmetiky, takže bych ho dělat nemohla :D Ale pro vyloženě beauty blogerku super!

    BLOND SITE | KUP SI BLOGERSKOU TAŠKU

    OdpovědětVymazat
  5. Dobré otázky, které dost prozradí. Asi nejlepší beauty tag, který jsem viděla :))

    OdpovědětVymazat
  6. 30 úžasných otázok o nádhernej a inšpiratívnej zene :) najviac ma zaujala 8 a to ze máš krásne dlhé riasy aj bez riasenky, jediná chyba že sú bledé. Podobný problém mám totiž aj ja. Inak, čo som od teba dostala Nude paletku, tak ju veľmi rada využívam. Naozaj úžas. A ešte otázka č 13 má veľmi zaujala

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je moc povedený článek a všechny otázky jsem doslova zhltla jedním dechem :) Můžu jen více k té otázce kosmetických kurzů? Když se takhle hodně zajímáte o make-up a líčení, baví vás i tzv. permanentní make-up? Přece jen už do oblasti kosmetiky také patří a má tady své místo. A poprosím o radu, zda by stál za to nějaký takový kurz, když jsem úplný lajk, ale do budoucna bych to moc ráda dělala. Díky a přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)