PODZIMNÍ KOSMETIČTÍ POMOCNÍČCI


Když se přehoupne datum mých narozenin a spadne první listí, je mi jasné, že léto vzal vítr a čeká nás chladný sychravý podzim, který ačkoliv je nádherný má i své záporné stránky. Zářivé barvy se vytrácí, tma přichází dříve a lidé vytahují svetry. A já dávám do předních poliček produkty bez kterých se na podzim neobejdu.


Na podzim a v zimě častěji vyměním rtěnku nebo lesk za balzám na rty. Jsem schopná mít v kabelce i pět různých balzámů. protože bez něčeho na rty si podzim nedokážu ani představit. Stačilo by pár hodin venku a mé rty by připomínaly šupinatého kapra než-li rty. V čase kdy žloutne listí mě s určitostí budou doprovázet balzámy Balmi. Začalo to třemi (Třešeň, Jahoda a Kokos) a skončilo to šesti. A věřím, že kdyby na trhu byl větší výběr je i má sbírka větší. Úžasné balzámy, které jsem si naprosto zamilovala a dokonce odšouply na druhou kolej i balzámy Crazy Rumors, a to je co říct. 


Letos jsem se hojně vrhla na testování pleťových olejů. Dříve jsem si myslela, že oleje nejsou pro mastnou pleť moc vhodné, ale mýlila jsem se. Docela mě překvapilo, že oleje pro mastnou pleť nejsou vůbec špatné, ale právě naopak jim dají dostatek živin, hydratace a o pokožku se starají velmi pěkně. Možná bych řekla, že i lépe než některé krémy určené pro mastnou pleť.


Bez olejů si nedokážu představit ani mé vlasy. Bohužel častým barvením vlasy dostaly zabrat a konečky to křičí do světa. Než se dostanou do stavu, kdy nebudou vypadat tak roztřepeně, tak to chvíli potrvá a najít péči, která mi s tím pomůže není jednoduché. Olej Delia se zatím drží a vypadá docela nadějně. Nedokážu si ani představit, že bych po umytí a nebo při finální úpravě vlasů nepoužila olej. Pro suché vlasy je to určitě lepší než tužidlo. Olej vám vlasy zafixuje, prozáří a hydratuje. A na podzim při sychravém a studeném větru to bude potřeba.


V létě si nedokážu představit, že bych na sebe patlala ještě krém nebo máslo. Za to na podzim je to jiné, to se naopak v tělových krémech a máslech vyžívám. Mým největším miláčkem se stalo oříškové máslo Balea. Božská vůně oříšku v cukru je neodolatelná a k podzimu patří. Doufám, že tohle máslo nepřestanou vyrábět. Jinak si budu muset udělat zásoby jako veverka.


Krémy na ruce používám denně po celý rok, ale na podzim ruce trpí ještě více a vhodná péče je pro ně důležitá. Krémy Manufaktura jsou úžasné, neskutečně voní, rychle se vstřebávají a nemastí pokožku. Švestka voní jako vánoční punč a na podzim je to moje nejoblíbenější vůně, Grep je zase hodně svěží a Malina je lehce nasládlá. Výběr jejich krémů je velký, a já se určitě chystám na jejich Limitovanou edici Jablko.


Když přijdu z práce, a nebo z velké procházky ráda si hodím nožky nahoru a dopřeji jim zaslouženou péči. Úžasné krémy na nohy a péči o ně má kosmetika Avon. Pro mě jsou to jedny z nejlepších produktů na nohy. Citrusová řada obsahovala ještě chladivý sprej, který příjemně zchladil rozehřáté svaly. Peeling je jemný a lehce nožky obrousí. A ošetření krémem je nutností. Krém Oriflame také stojí za zmínku, hlavně pro ty, kteří bojují s popraskanou kůží na patách.



Jaké jsou vaše oblíbené podzimní produkty?



Vaše Hevi

Komentáře

  1. S těmi balzámy to máme stejné, akorát já i celoročně jsem překvapená kolik tahám balzámů. Ale pak když ho potřebuji tak nenajdu žádný. :D
    Krémy od manufaktury jsou super. Co mě štve je to, že mojito krém je o dost menší než ostatní.

    Medvědova slečna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt.. to jsem si ani nevšimla, a popravdě mě mojito moc nezaujalo :/

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. A doporučuji zásoby, protože se údajně má přestat prodávat.. :(

      Vymazat
  3. Oleje taky miluju, jak na vlasy, tak na pleť :) Oříškové máslo jsem měla minulý podzim/zimu a vonělo pěkně, jedno má ještě mamka a ta ho nepoužívá, protože nemá ráda jedlé vůně, tak jí ho asi zabavím :D Momentálně mám na chodidla a ruce na noc Baleu s ureou. A od Manufaktury mám švestkový sprcháč :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tě potěší články, které o olejích připravuji :)

      Vymazat
  4. krásne fotky naozaj :) takéto jesenné produkty sú úplne super, olejčeky,telové maslá :) hlavne to orieškové od Balea ma zaujalo :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článek:) Ty balzámky vypadají opravdu roztomile:) Neznáš nějaký konkrétní olej na pleť, který by vyhovoval smíšené pleti? Poslední dobou nemohu najít žádný vhodný krém.

    http://denik-doe-lovera.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pleť normální, lehce mastnou. A vyhovuje mi Marulový olej od Sefirosu, a teď i Růžový olej od Alverde :)

      Vymazat
  6. Hevi, taky nosím třeba 3 balzámy, hlavně, abych nějakej měla :D jak začínám mít trošku pocit suchých rtů, tak už šílím :D. A tyhle balzámky vypadají tak krásně, že o koupi uvažuju. Krémy na ruce mám momentálně rozpoužívané 3 všechny jsou hydratační - Astrid, Douglas a Cien a všechny používám moc ráda. Taky se mi nechtělo přes léto mazat a teď na podzim, už se zase těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten pocit znám :D Jsou božské, mňamózní :-) Astrid krém je fajn. A cien už pomalu končím (mám třešňový).

      Vymazat
  7. Ty balzámky vypadají krásně:-) A stejně tak krémy na ruce Manufaktura, na jablíčkovou edici se taky chystám, na tenhle čas bude ideální:-)

    OdpovědětVymazat
  8. U nás se používá jedině krémy na paty od Oriflame, jsou dobré :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  9. Hneď ako začne byť vonku čo i len trošku chladnejšie tak oleje sa stávajú mojimi vernými kamarátmi - či už tie na tvár, aleob na telo. Proste oleje, oleje a oleje. Potom len od môjho priateľa počúvam že sa ma nemôže nikde chytiť lebo som nonstop mastná :D :D
    Ale inak zbožňujem peelingové sprchové gély od značky Manufaktura. Mávam extrémne suchú pokožku a po týchto peelingoch mám hneď kožu jemnejšiu a viac hydratovanú. Určite vyskúšaj ak si ešte nemala tú možnosť :)

    www.simonazacko.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi říká i můj manžel, ale na některé mi začal chodit i on, hlavně na ty voňavé.. :-)

      Vymazat
  10. Krásné fotky, Hedvičko, to je úplná podzimní pastva pro oči. Takhle nafocená kosmetika mě hned o to víc láká :D Balzámky na rty vypadají super, musím si o nich přečíst víc. Taky jich mám po kabelce plno :D Já mám teď na podzim ale zase větší chuť na rtěnky. Asi když je tak pošmourno, abych se vybarvila alespoň já. Ten olejíček z růží od Alverde mám taky ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) Já čím více je sychravo tím více mě lákají barvy. Protože v tomhle nečasu více vyniknou :-)

      Vymazat
  11. Ty Balmi balzámy musím mít :D
    Beauty by K. - na mém FB najdeš soutěž :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné fotky Hevi :) balzámky na rty vypadají nádherně, možná je časem taky zkusím. Na růžový olej od Alverde mám zálusk už dlouho, jen co spotřebuji Havlíka...tak snad budu taky spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  13. Smekám klobouk za nádherné fotky :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Pěkné fotky! Tolik těch balzámků Balmi! Závidím :) Já bych chtěla vyzkoušet alespoň jeden.

    Narozeninová soutěž o paletku Fortune Favours The Brave MUR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Jsou úžasné, a kéž by u nás bylo více " příchutí "

      Vymazat
  15. Nevim proc, ale uz se mi delaji hlavne k podzimu a zime mirne vrasky a to si jeste pripadam mlada (29). Mate nekdo zkusenost s nejakym takovymto kremem proti vraskam - https://www.decodoma.cz/Krem-proti-vraskam-Gina-Su-50-ml.html ? Diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Peťko s tím se vůbec nestresuj. Mě je 24 a začínají se mi dělat také. S tímto krémem zkušenost nemám, ale kolem očí používám buď Skin Food od Weledy nebo havlíkův přírodní zázrak, a jsem spokojená. Oční okolí je hydratované, vyhlazené a ráno nevstávám s kruhy pod očima. Ale chválu čtu i na oční krémy Ziaja. Na první vrásečky jsou prý úžasné. A jinak já říkám, vráskám čárky smíchu a čím více se objevují tím více vím, že si život užívám plnými doušky.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)