DOMÁCÍ KOSMETIKA: KÁVOVÝ PEELING


Poslední dobou si všímám, že domácí kosmetika je na vzestupu a mluví se o ní více a více. A i já se o ní začala zajímat více než dříve. Není to tak, že bych vyházela všechnu kosmetiku co doma mám, a používala jen přírodní a domácí kosmetiku. To ne, bohužel tohle pro mě není a pro mou pleť už vůbec ne, ale čas o času ji dopřát domácí pomazlení není na škodu. Dneska pro vás mám tip na kávový peeling. Peeling, který si dneska vytvoříme můžete používat na cokoliv. Osobně jsem si ho naprosto zamilovala na ruce, tělo a nohy. Na pleť ne, protože ji mám mastnější, a tohle by se jí asi moc nelíbilo. Ale majitelky se suchou pletí bystřete pro vás by možná byl skvělý.


Ranní káva je pro mnoho z vás přímo pohlazení duše, a bez vaší kávičky si ani nedokáže představit den, a já se vám vůbec nedivím, protože káva je naprosto úžasná. A to dokonce i pro vaši pleť. Káva je bohatá na kofein, který má stimulační účinky, a je dokázané že zrychluje metabolismus a zmírňuje stárnutí pokožky. Kofein bojuje i s otoky tváře. Má vysoké antioxidační účinky. A takhle bych mohla pokračovat dále. Mě osobně káva naprosto uchvátila a plánuji ji prozkoumat více. Je pravda, že kávu si dám velmi málo, ale její využití v kosmetice mě zaujalo.


Návodů na domácí kosmetiku na internetu můžeme najít mnoho, já jsem si pro dnešek vybrala peeling, ale trošku jsem si ho upravila podle svých potřeb. A to je další věc, která mě na domácí kosmetice baví, že si ji můžete vytvořit přímo pro vás, tak jak ji potřebujete.

Na Kávový peeling budeme potřebovat:


Samozřejmně kávu. Jestli použijete už kávu mletou a nebo zrnkovou, kterou si připravíte sami, je už na vás. Ale jelikož já peeling využívám na ruce a nohy, kde mi nevadí, že je hrubší ale právě jsem ho tak chtěla. Využila jsem zrnkovou kávu.


V receptech, které jsem našla já byl další složkou pleťový krém. Ale já mám z práce ruce suché jako sušenka a o nohou nemluvě, a také proto jsem potřebovala vyšší kalibr než pleťový krém. A jako nejlepší volba pro mě byl kokosový olej, ale pozor bez vůně, aby zbytečně nepřebíjel tu božskou vůni kávy.


O Marulovém oleji jsem vám už na blogu básnila. Je skvělý a můj názor na něj se nezměnil, jen jeho stav, protože už tam skoro není, ale jeho pečující účinky jsou úžasné, takže pár kapek do peelingu dám také.


Dále si připravte hmoždýř, kde budete zrnka kávy roztloukat nebo mlýnek na kávu. Já jsem nakonec využila oboje. Misku v které si peeling budete připravovat a nějakou dózičku do které peeling připravíte, stále nejsem machr na výrobu kosmetiky a doma žádné krásné dózičky nemám, tak jsem musela vzít za vďek plastové krabičce z Ikei. Ale jelikož a protože, plánuji více článků o domácí kosmetice, tak si budu muset nějaké pořídit. Máte nějaké tipy? Kde koupit?


V hmoždýři jsem roztloukla pár zrnek kávy (přesnějí cca 10 g) a byla to teda makačka a dobrá posilovačka. Mám keramický hmoždýř, ale uvažuji jestli nepořídím nějaký kovový, abych si s ním práci usnadnila. A jak dlouho mi to trvalo? No, asi deset minut.. vůbec mi to nešlo, a nebo jsem neměla pořádnou páru.


Vzdala jsem to, a uznala že dalších 50 g kávy už asi neroztluču sama a vzala jsem si na pomoc strejdu mlýnka a vše jsem rozemlela v něm. Byla to rychlovka a více se rozvinula vůně kávy než když jsem ji mordovala v hmoždýřku. 


Obě kávy o různé hrubosti smíchám dohromady, abych si pro svoji pokožku připravila pořádný peeling. V případě, že chcete peeling použít na pleť, tak si určitě dejte práci a kávu více rozemelte. Takto hrubý peeling by vás na pleti spíše škrábal než obrušoval. 


Kokosový olej skladuji v ledničce, takže před jeho použitím si ho rozehřeju v mikrolnce. Nejlépe se mi na to osvědčila silikonová hvězdička, takže do ní nahrabu cca 30 g kokosového oleje a nechám na minutku protočit v mikrovlnce.


Není podmínkou olej rozehřívat, ale když ho ohřeji a poté přidám k suché kávě, lépe pošoupne kávu, aby nám věnovala své účinky, a zase se budu opakovat, ale ještě více to přidá na vůni.


Pár kapek pečující oleje neuškodí, a vaše pokožka to ocení. Záleží na vás  jestli použijete olej parfemovaný, arganový, mandlový, prostě jakýkoliv. Stejnou službu vám přinese i olivový olej.


Všechny ingredience smícháme, tak aby peeling měl konzistenci mokrého písku, ano to je to slovo. Neměl by vám z něj olej stékat po rukách, ale pořád by měl být peeling nacucaný a mokrý


Pak už se jen odeberte do koupelny, udělejte si výbornou kávu a rozmazlujte se. Peeling jsem si zamilovala a už jsem si ho několikrát vytvořila. Používám ho na navlhčené ruce i tělo. A po opeelingování je moje pokožka neskutečně heboučká, nacucaná, spokojená a voňavá. Ano moje pokožka krásně voní po kávě, a já tak mám příjemný pocit po celý den. A celý den jsem happy a nabuzená ještě k větším výkonům.


Máte nějakou zkušenost? Zkusíte ho také? A pijete kávu?



Vaše Hevi



*použité fotografie jsou mnou focené a v photoshopu jsem použila effekt Café.

Komentáře

  1. Já si kosmetiku taky vyrábím, oblíbila sem si obchod mýdlový svět nebo ekokoza. Mají tak vše, od přísad, přes nádobičky až k samotným návodům :)

    OdpovědětVymazat
  2. perffiš článok, ja si robím ten istý ale len s kokosovým olejom :) a dávam si ho na telo.
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  3. Já kávu miluju - piju tak 2-3x denně :D A sem tam si dělám kávový peeling na tělo (lavně na stehna a zadek :D)

    Giveaway na září 

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to se mi líbí, kávu miluju, tak ráda někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za tip, nedávno jsem řešila, že mi peeling pomalu dochází a tohle zní jako skvělá a navíc levná alternativa. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super článok, kávu milujem, snáď sa raz donútim aj ja tento peeling vyrobiť :) Inak kávu si v mažiari rozdrvila ešte za slušný čas, viem presne čo to je za robotu, momentálne v škole drvím vzorky usušeného šalátu a to je iná makačka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sušený salát? :O to děláš snad hodinu ne? :O Můžeš si ho udělat i z lógru :-) pokud piješ turka :)

      Vymazat
  7. ja som si niekedy robila peeling iba z toho zostatku, čo ostane po zalievanej káve :) ale aj toto je super nápad ,vyzerá to skvele :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  8. Super! Já si pravidelně dávám podobnou kávovou masku na vlasy tak to budu muset zkusit i na obličej. O marulovém oleji slyším poprvé.

    OdpovědětVymazat
  9. Super receptík a máš k němu krásné fotky!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  10. Great post Dear:) It looks really nice:)
    Happy weekend:)
    kisses

    OdpovědětVymazat
  11. Podobný recept mám na blogu aj ja. Milujem kávové telové peelingy, väčšinou si robím tento na telo a soľný na tvár, iné nekupujem (:

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  12. Zrovna teď nedávno si mamka doma dělala nějaký peeling, ale rozhodně nebyl kávový! :D Ona kávu přímo miluje, takže jí zkusím tvůj návod určitě doporučit :) Káva a peeling, to ona ráda :D Po celou dobu čtení tohohle článku jsem si musela představovat tu vůni... ach :D Dala bych si kafe xD

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadá to skvěle, krásně nafocené :) to určitě zkusím, protože jsem to nikdy předtím nezkoušela.
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) určitě vyzkoušej a pak napiš jak ti sedí :-)

      Vymazat
  14. Domácí kosmetiku už jsem taky zvažovala, ale stále jsem si nenašla patřičnou chuť do práce. Kávu sice nepiji, ale věřím, že kosmetika z kávy má účinky :)

    OdpovědětVymazat
  15. Vůni kávy naprosto zbožňuji, patří mezi mé nejoblíbenější! A ještě když se jedná o kávový peeling, tomu říkám combo! ♥ Pár zrníček kávy doma máme, kokosový olej také.. Moc mě to láká :D :)

    OdpovědětVymazat
  16. Kávový peeling si robím tiež. Jeden z najlepších a je super, že suroviny naň nájdeš doma prakticky kedykoľvek :) ʕ•͡ᴥ•ʔ

    * Le blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)