REAL TECHNIQUES - STIPPLING BRUSH - PARADISE OF BEAUTY


Už si ani nepamatuji kdy jsem si makeup naposledy makeup nanášela prsty, ale na své první štětce si pamatuji, protože byly s ebay a mám je dodnes. Postupem času se má sbírka kosmetických štětců rozšířila o mnoho dalších značek. Jednou z nich byly i štětce od Real Techniques. A mám velkou radost, že se má sbírka rozšířila o další kousek a to Stippling brush.


Líbí se mi, že na štětci je napsán jeho název, jenže kámen úrazu přišel po pár umytí, když se ze štětce nápisy začaly smývat. Nápad fajn, jen jeho provedení nestojí za nic.


Takhle s nápisem zamávalo, když jsem štětec umyla asi 4x. Nebojte se, že bych štětec nořila pod vodu to ne, umývám jen štetinky, ale ani na rukojeť se nesmí zapomínat, tu utřu lehce navlhčeným hadříkem, protože nevím jak vy, ale já při líčení občas zapatlám i rukojeť štětce. No holt jsem malý čunče.


Štětec se skládá z taklonových vláken., které mají dvojí rozměr: kratší (černé) a delší (bílé). Na první použití byli štětinky trošku tvrdší a lehce nepříjemné, ale nic co by nenapravilo jedno umytí štětce. A z toho plyne malé doporučení pro vás, že když štětec vytáhnete z jeho plastového pouzdra, které se vám bude časem hodit třeba na cestování, stačí když se mu trošku pověnujete s mýdlem a vodou, a problém je vyřešen. Poté jsou na pleti štětinky velmi příjemné, nepíchají a pokožku nedráždí. Štětiny jsou pevnější, ale jemné. Nejhustější je štětec u rukojeti a dále se rozšiřuje. Určitě se nebojte, že se vám štětec při manipulaci na pleti rozpleskne, lehký nápor z vaší strany zvládne hravě. 


Tento druh štětce má primární využití tekuté produkty, ale použít ho můžete i na pudrové. Ale ve skutečnosti záleží na vás, jak ho využijete. Já tyhle "štětinaté pandy" miluji na vše, ale přiznám se že třeba na pudrovou tvářenku tvářenku mám raději větší rozměr. Na bronzer mám zase raději když má štětec lehce štětinky do špičky. Ale na makeup je tenhle kousek naprosto skvělý.


Značku Real Techniques vám asi moc přibližovat nemusím, protože který kosmetický nadšenec nezná tohle blogerské duo Sam a Nic, jako by nežil. (Ne, dělám si srandu!!) A právě Samantha Champan stála za zrodem těchto štětců. A později se k ní přidala i její sestra Nic, která se také stala tváří značky Real Techniques. Dnes vám sesterské duo Sam a Nic nabízí bezpočet profesionálních štětců, které jsou promyšlené do nejmenšího detailu. Jedním z nich je i rozšířené zakončení štětců, díky kterému můžete svůj kousek vystavit kdekoliv na svých makeupových poličkách. U řady Metals je to prodloužená rukojeť, kterou využijete při delším líčením, že vám ze štětce neodpadne ruka.


Eshop Paradise of Beauty nabízí široký sortiment štětců Real Techniques, a právě díky němu jsem měla možnost tento štětec vyzkoušet. A pro vás mám slevu 10 % 10PARADISE, abyste mohli zkusit tento nebo třeba nějaký jiný štětec od Real Techniques. A musím uznat, že je z čeho vybírat, jelikož nabídka eshopu je velmi rozšířená.


Největší využití štětce jsem našla jak jinak než u krémových produktů, protože s nimi je jedna radost ho používat. Naprosto skvělý je při práci s krémovou tvářenkou nebo rozjasňovačem, s těmito produkty si snad i zpívá a na pleti je krásně rozmaže, uhladí a vytboří sametový finish. Skvělý je i na korektor, sním ho zapracuji raz dva a za pár vteřin ani nevím, že jsem pracovala s korektorem. Když štětcem zapracovávám makeup na celý obličej, tak se nedá říct, že je to raz dva. U něho vím,  že s ním pracuji. Opravdu to není hned, ale časem si najdete způsob a rychlost vypilujete k dokonalosti. 

Já osobně se štětcem pracuji taky, že si dám makeup na hřbet ruky do něj ťupnu štětec a s ním si poťupu celý obličej a pak krouživými pohybu makeup zapracovávám do pleti.


Tento makeup má hodně tekutou texturu, a štětec si s ním dokonale rozumí, pro mě je to skvělá ranní dvojka, která mou pleť rozjasní a probudí k dokonalosti. Spolu vytvoří jemné krytí, ale lehoučký finish, jako by na pleti ani nebyl.


Do duelu se štětcem šel i můj oblíbený makeup od Bourjois 123 Perfect. Makeup má hutnější krémovou texturu a vyšší krytí, ale nikdy mi neuděl tak krásnou photoshopovou pleť jako s tímto štětcem.


Ačkoliv tento makeup mám hodně ráda, tak s tímto štětcem se vůbec nekamarádí. Na pleti jdou výrazně vidět tahy štětcem. Makeup s ním žmoulkuje, flekatí a s pletí se nespojí a vytváří dojem masky.


S tímhle makeup jsem bojovala hned od jeho prvního použití. Má hodně tekutou (trošku až vodovou) texturu, je hodně lehoučký a krytí má lehčí až střední. Ať jsem použila houbičku nebo kabuki štětec, tak nikdy mi na pleti neseděl, a zalézal do pórů. Už jsem ho chtěla vyhodit, ale jako růžový anděl mu na pomoc přiletěl právě stippling brush od RT. A pak jsem pochopila, že lehký makeup chtěl jen lehké zacházení.


Závěrem mohu říci, že tento růžový drahoušek si své místo v kosmetické taštičky umí najít. A pokud třeba hledáte své první štětce a nevíte, které tak s touhle značkou se nikdy nespletete.



Znáte eshop a štětce Real Techniques? A máte osobní zkušenost nebo teprve uvažujete o koupi?




Vaše Hevi


Komentáře

  1. Tyto štětce mám už dlouho a moc jsem je neměla ráda. Nakonec jsem si našla cestu ke štětcům na tvář, ale ty menší na oči jsou pro mě stále nepoužitelné. Jak píšeš, člověk se to s nimi musí naučit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám více štětců RT, a s většinou jsem také spokojená, ale plánuji na ně nějaký shrnující článek :-)

      Vymazat
  2. Real techniques jsem ještě nezkoušela, ale třeba se mi někdy poštěstí :)
    eLblog

    OdpovědětVymazat
  3. Mna nejak real techniques stetce nelakaju, ani neviem preco. Pridu mi aj moc drahe a v porovnani s inymi znackami mi pridu horsie :S nemam s nimi ale skusenost, nechcem na ne pindat :D mozno by som bola prekvapena :)

    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná barevností, někomu to přijde až kýčovité. :) Možná není na škodu to zkusit :-)

      Vymazat
  4. Kdyby nebyl tak růžový a drahý. :D Mně osobně stačí obyčejný z drogerie.

    By Corra

    OdpovědětVymazat
  5. Obecně štětce na make-up moc nemusím. Jasně, bylo by fajn to s nimi umět, ale když je možnost ještě lepšího výsledku houbičkou, proč ji nepoužít? Samozřejmě štětce na oči, tvářenku a pudr, to je jiná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky pravda, ale ne každý makeup se dá použít jen s houbičkou. :) :-) Ale tohle je na preferencích každé :-)

      Vymazat
  6. Já mám taky asi 3 sady RT a jsem naprosto spokojená :)

    INKA lifestyle blog

    OdpovědětVymazat
  7. Po pravdě jsem tuto značku štětců nezkoušela a ani se o ně nikdy nezajímala. Momentálně zásobu štětců mám a spíš hledám takové ty speciálně tvarované například na bronzer. Ale tip je to i tak dobrý. Pokud se kvalita rovná ceně, tak je to i dobrá koupě.

    OdpovědětVymazat
  8. Značku RT mám čím dál raději a sbírám více a více štětců, tento jsem zatím nezkoušela :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já po posledním nákupu zjišťuji, že jich mám taky pořádnou sbírku a chystám i článeček :-)

      Vymazat
  9. Super recenze! S těmi nápisy na RT štětcích jsem trochu rozčarovaná. Mám několik sad a jeden štětec zvlášť a nápis s názvem štětce se mi odřel jen z jednoho. Působí to na mě krajně podezřele. Všechny jsem ale kupovala na ověřených eshopech (paradise a makeupgroup) takže nevím, jak je to možné.

    Stippling brushe mám asi ve dvou provedeních a mně na makeup vůbec nejdou použít. Nemůžu si pomoct, ale vždy mám pak na obličeji šmouhy :-D, nevím, jak to ostatní dělají, že ne.. Asi technika nanášení. Já miluji Stippling štětce na bronzer. Zní to zvláštně, ale mně to funguje bezvadně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jich mám více a smylo se mi to už z několika štětců.. :( Takže nevím nevím. A já s ním dělám malé velmi rychlé krouživé pohyby a je naprosto super. A já třeba STippling od Vizart, který je opravdu velký miluji na tvářenku :-) je úžasný :-)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)