ESSENCE - KONTUROVACÍ PALETKA - RECENZE, MAKEUP


Před časem značka Essence přišla na trh se svými novinkami pro letošní rok. Jednou z nich byla i tahle konturovací paletka, která v sobě ukrývá vše co potřebujete pro úpravu vašeho obličeje. Matný bronzer pro dokonalé kontury, rozjasňovač pro rozjasnění a nakonec meruňkovou tvářenku pro svěží vzhled tvářiček. A dneska se jí podíváme pod víčko jestli je stějně použitelná jako je krásná.


10 - ready, set, peach!


Paletka obsahuje 14 g a stojí 109 Kč. Ke koupi na eshopu kupkosmetiku.cz


Paletka má pevný plastový obal, který v reálu vypadá moc pěkně a použitelně. Víčko se s vaší pomocí lehce otevře. Bát se s ní nemusíte ani cestovat, protože paletka se sama neotevře.


Pod víčkem se ukrývá bronzer, rozjasňovač a tvářenka. Každý z těchto produktů má na povrchu vyrytý reliéf. Líbí se mi, že každý z nich má svůj originální reliéf. Vzory vypadají luxusně a paletce dodávají trochu na tajemnu a zajímavosti. Pro někoho možná blbost, ale mě tyhle maličkosti prostě baví.


První místo v paletce zaujímá matný hnědý bronzer. Pro světlý tón pleti je barva bronzeru skvělá, ale nejsem si jistá jak to bude u tmavší pleti, na ni se mi bronzer zdá už moc světlý. Pleti dodá jemný nádech opálení, ale asi od něj nečekejte nějak extrémně silné konturování.


Druhým v pořadí je jemný narůžovělý rozjasňovač, který má stejně jako bronzer matný finish. Nejsem si jistá, jestli právě tenhle finis zaujme většinu z vás, protože matný finish rozjasňovače není moc oblíbený. Já osobně matný rozjasňovač uvítám, protože když na tváře použiji hodně třpytivou tvářenku s výrazným leskem, tak chci už jen jemné projasnění líček a na to mi zatím sloužil obyčejný stín a teď mám za něj náhradu. Na co jsem si, ale tento matný rozjasňovač opravdu zamilovala tak je projasnění pod obočím, na to je jako stvořený. A navíc je ho doživotní zásoba.


Nakonec je v paletce tvářenka. Tvářenka má tmavší meruňkovou barvičku s vysokým zlatým leskem. Třpytivé tvářenky mám ráda, ale na mě je tahle až moc. Tvářenka tvářím dodá lehkou téměř nepatrnou barvu a spíše vyniká zlatavý lesk. Na tvářích se mi tento effekt "diskokoule" nelíbí. Větší využití bych našla spíše jako oční stíny a na opálené pleti jako rozjasňovač.


Bronzer má lehkou, až střední pigmentaci a když nešmrdláte neustále štětcem v produktu, tak se to s ním nedá ani moc přehnat. Pigmentace rozjasňovače je lehká, ale i tak to umí pod obočím pěkně rozbalit. Pokud se jedná o líčka, tak na jejich projasnění je pigmentace slabší. A nakonec tvářenka. Z ní jsem zatím nejmíň nadšená. Při větší míře je pigmentace moc pěkná, ale když ji rozblendím na tváře, tak se meruňkový základ skoro ztratí a zůstává jen vysoký zlatý lesk.


Největší problém jsem měla, při vyfocení na tvářích. Fotoaparát to ne a ne zachytit.


Jak bronzer, rozjasňovač tak tvářenka mají pudrovou konzistenci, která pro rychlé denní konturování je nejlepší volbou, protože třeba já po ránu kolikrát vidím jako slepejš a na líčení mám jen pár minut, takže pár tahů štětcem je pro mě lepší než konturování krémovými produkty.


Bronzer a rozjasňovač jsou jemně namleté a téměř nepráší. Tyto produkty si nejlépe rozumějí se štětcem s přírodními štětinami. V případě tvářenky je to trošku horší. Jako jediná z produktů navíc obsahuje ještě zlaté maličké třpytky, které mají tendenci z meruňkového základu opadávat. Na tvářenku se mi nejvíce osvědčil štetec s hustými a jemnými štětinami, které umí tvářenku zkorit a třpytky uhladit tak, aby byly trošku nositelnější.


Opadávání třpytek můžete vidět i na mých řasách, kde jsou lehce vidět.


Pokud narazíme na téma využitelnosti paletky tak já osobně ji více využiji jako paletku stínů na oči. Nejpoužívanější části se pro mě stane asi matný bronzer. Jemný rozjasňovač bude dokonalý pod obočí a na prozáření vnitřního koutku a tvářenka najde větší využití na očích a pak možná v létě na opálené pleti.


Výdrž produktů se na pleti pohybuje tak kolem 8 - 10 hodin.



Jak vás paletka zaujala? Plánujete koupi nebo už ji máte doma?



Vaše Hevi

Komentáře

  1. Paletku mam v planu koupit na "zauceni" konturovani💄💄💄

    Andreablog

    OdpovědětVymazat
  2. Spíše jsem ji v drogériích přehlížela :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja takove typy tvarenek take zrovna dvakrat nemusim. O paletce jsem neuvazovala, jelikoz mam podobne trio od Makeup Revolution a jsem s nim spokojena :-)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trio mám také a popravdě jsem ho zkusila jen párkrát.. jsem ostuda... :D

      Vymazat
  4. Paletka vzhledově vypadá opravdu krásně! :) Já se přiznám, že konturovat vůbec neumím a i po několika pokusech to vždy dopadlo katastrofálně :D takže bych využila asi jenom tvářenku a rozjasňovač :(

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elis vše je o cviku a možná tahle paletka ti pomůže. Podle fotek jsi světloučký tip a takže tenhle bronzer by ti mohl vyhovovat a s lehčí rukou je to s ním brnkačka.

      Vymazat
  5. Celkom sa mi zapáčil výsledok, niečo také jemné aktuálne zháňam :) Akurát s essence mám ten problém, že sa mi všetko otvára nesmierne ťažko, tak ju omrknem v obchode a uvidím :D Každopádne vďaka za recenziu! ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Moc ti to sluší :) a máš nádherný náhrdelník :) taky jsem nad paletkou přemýšlela. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Včera jsem ji zrovna držela v ruce, rozjasňovač i bronzer se mi líbí, ale barvu tvářenky bych určitě brala do růžova :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba se tahle dočká ségry v růžové.. :) Já mám ráda meruňkové tvářenky, jen ne tak moc do oranžova.. :(

      Vymazat
  8. Ja osobne túto paletku nemám, no moja sestra ju má a veľmi sa jej páči :) a taktiež je s ňou nadmieru spokojná

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  9. Stále jsem se nenaučila pracovat s bronzerem a nevím, jestli to letos začnu trénovat :-) Tak nevím, jestli bych paletku pořádně využila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě začni není to naškodu. A klidně se můžeme sejít a pokecat o tom :)

      Vymazat
  10. Paletka vyzerá naozaj super, pristane ti to! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Naozaj ti to sluší
    www.simplykristinasblog.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. Chtela jsem si ji poridit, ale popravde me uz moc nezaujala, skoda.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  13. Paletku mám doma a používám ji na konturaci, rozjasnění, tvářenku a někdy jako oční stíny :) :)

    INKA lifestyle blog
    FB page

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :-)